2026 16. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2026 15:12
Hikmet Hükümenoğlu'ndan okuduğum 5. Kitap Bu Dünyada Yaşamak. Normalde yazarların kitaplarını kronolojik sırayla okurum ama ,Hikmet Hükümenoğlu'nda ilk Körburun'u sonra ilk kitabı olan Kar Kuyusu'nu okuyunca sıralama karıştı Gelelim kitabımızın konusuna, Sonra Gözler Görür'ün devamı niteliğinde de okunabilir,bağımsız olarak da okunabilir.İlk kitaptan aşina olduğumuz karakterler olmasına ,arada bir yazarın ilk kitaba yaptığı atıflar olmasına rağmen,bağımsız bir şekilde de okunabilir.Ama söylemeden geçemeyeceğim ilk kitapta çok sevdiğim karakterin bu kitapta zamansızca aramızdan ayrılması beni epey bir sarstı,zira kendisiyle duygusal olarak bağ kurmuştum Yazarımızın bu huyuna da hayranım, hiç döndürüp dolaştırmadan karakteri hayattan koparıyor ,ne olduğunu anlayamadan cenaze namazını kılıyoruz Şaka bir yana, diğer romanlarında da olduğu gibi ,alt metinde verilen mesajlar çok açık,çok dobra ve çok yerli yerindeydi .Yenişehir'de yapılacak olan film festivali kapsamında şehre gelen oyuncular, yönetmenler, bir cinayet ve bu cinayetin nedenleri kapsamında ,çok gerilere 80 darbesinin karanlık günlerine ,ışık tutuyor Hikmet Hükümenoğlu.Bu bağlamda değerlendirecek olursak, insanın içini sızlatan,yaşım gereği yaşamasam da büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla,ülkedeki gençlerin hangi görüşe hangi ideolojiye sahip olursa olsun canımın yandığı ama her dönemde olduğu gibi o yıllarda da "Ensesi Kalın"kesime kimsenin dokunmadığının bir kez daha altını çizmiş yazar. Duygudan duyguya geçerek okudum, bir kez daha teşekkür ederiz ,bizlere o günleri anlamamıza yardımcı olmamız adına bu güzel romanı yazdığınız için Hikmet Hükümenoğlu ve her zamanki gibi ,ne yazsa okurum dediğim için ,kesinlikle tavsiyemdir okuyunuz efendim🩷
Bu Dünyada YaşamakHikmet Hükümenoğlu · İthaki Yayınları · 2026364 okunma