Kardeşim İçin // #kitapyorumu
2022 10. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2022 00:00
• Konusu • Ömer, Furkan ve Azra adındaki çocukların Halep'te, yaşadıkları yerin bombalanarak savaşın başlaması sonucu anne babalarını kaybettikten sonra oradan kaçıp tüm zorluklara rağmen hayata tutunabilme çabalarını okuyoruz. Oradan kaçıp Türkiye'nin Hatay ili sınırlarına doğru susuzluktan dudakları çatlayarak yürümeye başlarlar. Her şey bundan sonra başlıyordu asıl. Bayağı bir ilerlediken sonra Gökhan adındaki çoban giysili birionlara yardım eli uzatır. Gökhan, Türkiye sınırına ulaştıktan sonra oradaki askerlere vermesi için Furkan'a bir not verir. O askerler çocukları koruyacaktı. Üç çocuğu alıp savaştan dolayı öksüz ve yetim olan çocukların kaldığı yetimhaneye gotururler. Orada yeniden bir hayata başlayacaklardı Fakat her şey düzelmemişti. Omer bir kızla tanışmıştı ve Furkan ile Azra'dan gizli onunla buluşacaktı. Bir dar sokakta eve dönerken Omer biraz dolaşmak istediğini ve geç geleceğini söyledi. Fakat o kız hiç de iyi niyetli değildi. Koca bir çetenin bir elemanıydı. Omer'i bayılttı ve kaçırmalarına yardım etti. Vatan hainleri Ömer'i eğiterek onu geleceğin güçlü teröristi yapacaklardı. Furkan ne yaptı ne ettiyse aylarca bir türlü Omer'i bulamadı. Biraz zaman geçtikten sonra Orhan adındaki adam Furkan ve Azra'yı yetimhaneden alıp kendi himayesine almak ister. Aslında Gökhan da Orhan'ın himayesine alınmış biriydi. Zaman ilerledikçe Furkan kendi hayatı hakkında bir çok şok edici bilgi daha öğrenir. Olaylar sürekli çok çok farklı olaylara evrilir. Kitap iki farklı mekanda geçiyor sürekli. Bir Furkan ve Azra'nın yaşadıkları bir de Almanya'da Türkiye için kötü ameller besleyen ve Türkiye'de çeşitli kaçakçılıklar yapıp terör eylemleri yapan Ron ve maşası Keny. Sürekli milyonluk vurgunlar yapan bu teşkilatın Furkan'la ve ailesiyle bir bağlantısı vardır. Gökhan Furkan'ın kim olduğunu öğrendikten sonra zekasının ve gücünün farkına varıp onu bu ülkenin en güçlü askeri yapmak için eğitim vermeye karar verir. Bu durum babasını öldürenlerden intikam almak isteyen Furkan'ın canina minnetti. Sıkı ve istekli çalışır ve tüm hayatı teröristler içinde, vatanı sonuna kadar koruyarak geçer. • Benim Yorumum • Kitaba tam anlamıyla bayıldım. Çok uzun süredir bu şekilde her türden aksiyonlu, heyecanlı, hüzünlü ve insanı iliklerine kadar cesur ve gururlu hissetiren bir kitap okumamıştım. Yaşanılan olayların yanında ülkedeki terör eylemlerinin nasıl oluştuğuna dair bilgilendirme yapılmış. Bu anlattıklarımın dışında daha anlatamadığım o kadar milyon tane ayrıntı ve gelişme var ki. Okumadan basit bir konu olarak görmeyin. Çok sevdim ben gerçekten. Enn muazzam olanı da sonuydu tek kelimeyle fevkalade . Yazara emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyor ve helal olsun diyorum.
Kardeşim İçinUğur Tuna · Uğur Tuna Yayınları · 2018542 okunma