Aire Altın Tozu // #kitapyorumu
2023 1. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 00:00
• Konusu • On dokuz yaşında cılız ve sıska bir genç olan Aire Palmerin, yıllar yıllar önce iş yerindeki bir patlamadan dolayı anne ve babasını kaybederek bu hayatta kardeşi Misai'yle birlikte yalnız kalmıştır. Bir süre yetimhanede büyümek zorunda kaldıktan sonra büyükannesi onları himayesi alțına alır. Misai o dönemin bir kuruluşu olan EDÖ (Evrensel Denge Örgütü) tarafından bir denek olarak kullanılan kızlardan biriydi ve küçük yaştan itibaren bir türlü teşhisi dahi konulmayan bir hastalıkla cebelleşiyor, göremiyor ve yürüyemiyordu. Airenin okula gidip gelerek yaşadığı monoton hayatı karşısına çıkan gizemli kadın olan Gennis ile bambaşka bir hâl alır. Gennis, kardeşi Misai'nin sağlığı ile ilgili çok ciddi bir teklif sunmuştu Aire'ye. Aire kardeşini ne pahasına olursa olsun iyileştirmek istediği için Gennis'in teklifini kabul eder ve o günden sonra hayatı hiçbiri şekilde eskisi gibi olmaz, geri dönüşü olmayan bir yola girerler. Amaçları hem Misai'yi iyileştirecek hem de ülkede sayısız çocuğu laboratuvarlarda denek olarak kullanan çok güçlü ve büyük olan EDO'nün sonunu getirmekti. Bu maceraya atıldığı sıralarda Aire'de içtiği altın tozunun etkisiyle bir anomali belirir ve insanlarla göz göze geldiğinde istediğini yaptırdığı bir çeşit hipnotize yeteneği olduğunun farkına varır. Fakat Aire olaylar zincirinin peşinden gittikçe kendi geçmişinin de büyük sırlarla kaplı olduğunu görür ve birçok gerçekle daha yüzleşmek zorunda kalır. Zamanla o sıska görüntüsünden tamamen kendini soyutlar ve çok zeki, dikkatli ve nerede ne hareket yapmasını çok iyi bilen bir genç haline gelmiştir. En azından yaşadığı olaylar onu bu şekilde olmak zorunda bırakmıştı. Aire, gizemli bir kadın olmasına rağmen Gennis'le birlik olup hareket etmek zorundaydı, kardeşi için. Fakat olaylar geliştikçe bambaşka bir boyuta taşınır ve birçok çarpıcı gerçek gün yüzüne çıkar. Peki amcası Lars Palmerinin bu olaylarla ne ilgisi vardı? Gennis neden gizemli bir kadındı, aslında kimdi? Aire'nin planları işe yarayacak mıydı? Peki ya ülkenin başkanı Letto Egrest :) ? Tüm bunların cevabı için en kısa sürede mutlaka kitabı okumalısınız • Benim Yorumum • Çok çok uzun zamandır bu kadar mükemmel tasarlanıp kurgulanmış bir kitap okumamıştım. İlk defa bir bilim kurgu okuyacak olduğumdan biraz tedirgindim fakat tüm ön yargılarım yıkıldı. O kadar sürükleyici ve akıcı kii. Bir olayın peşinde koşmaktan sıkılmıyor, birden fazla olaya şahit oluyorsunuz. Bu yüzden nasıl anlatsam konusunu diye uzun uzun düşündüm çünkü çok fazla ayrıntı var ve hepsinden bahsetmek istiyorum. Sadece bu kadarla kaldığını düşünmeyin konusunun. Simyacılar, Manna (altın tozu), E-bot savaşları, Mu Kıtası, gibi çok zengin içerikli bir bilim kurgu kitabı. Çok eğlenip şaşıracağınızdan hiç şüphem yok. En kısa sürede okumanız dileğiyle.
Aire Altın TozuAylin Şemsioğlu · Eftalya Yayınları · 202020 okunma