·64 syf.··Beğendi
···Okunma: 29 Mayıs 2026 00:00 Şairin okuduğum ikinci kitabı. Gerçekten kısacık şiirlere bu kadar bilgi katması, derinlikli bir bilgi birikimi gerektiriyor. Fazlasıyla Antik Yunan ve Çin şiirleriyle örülü.
ABD doğumlu olmasına rağmen hiç sevmez Abd’yi, savaş karşıtlığı, sistem eleştirisi yüksek olduğu için hükümet tarafından dışlanır. Edebiyata katkısı çok büyük olduğu için de serbest bırakılır. Kitap yeryüzü şiirleri; yeryüzüne dayanabilmek için sanırım.
Savaşın kahramanlık olmadığını, çıkar çatışmaları olduğunu ve savaşı güzelleyenleri keskin bir dille eleştirdiği için gücü elinde tutanlarca yaptırımlara maruz kalır.
Okuma deneyiminizi farklı bir boyuta çıkarmak istiyorsanız çok keyif alacaksınız. Kitabı okumak yarım saat, açıklamaları okumak 15 dakika her şiir için araştırma yapmak günler alacaktır.
Niyetine girdim, cesaretim de olursa Kantolarını da bir gün okuyacağım.