2026 87. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 00:51
Tamam ben oldum olası mahalle ve kasaba hikayelerini ayrı bir severim. Üstüne birde bekar baba karakteri varsa off tadından yenmez! Ben yine konuyu ortadan girdim. En iyisi baştan başlamak. Serimiz Dream Harbor kasabasında geçen bir hikâyeler dizisi. Serinin 4. kitabında kasaba sakinlerinden Iris ve dünyaca ünlü bekar, sonradan baba olduğu öğrenen şefimiz Archer'ın hikayesine konuk oluyoruz. Archer'ın hedefi çok iyi bir şef olmaktı. Yıllar önce ara ara beraber olduğu Cate ve kızından haberi yoktu. Bir anda bir baba olmuştu. Bu yaşam tarzıyla bir bitki bile yetiştiremezken bu 5 yaşında kız çocuğu ile ne yapacaktı? Cate onu binlerce soruyla geride bırakıp, ölmüştü. Archer kızını hasta anneannesi ile bırakamazdı. Ancak küçük bir kasabaya geçici velayet için 6 aylığına taşınma fikride ona uzak geliyordu. Tabii bir de bu kadar tecrübeli olmasına rağmen bir lokanta da şef olacaktı. Iris nerden bakarsa baksın maddi olarak zor durumdaydı. Kirasını ödemeyemiyor ve günlük işler yeterli kalmıyordu. Archer'ın kızına bakıcı olmak pekte aradığı iş değildi. Ancak yatılı bir işte çalışmak onu maddi anlamda çok rahatlacaktı. Iris ve Hazel arasındaki konuşma gercekten bu tür kitapların ana duygusu olmalı. Yani yatalım ve aramızdaki gerilim tükensin diye düşünen İkili aslında aşkın ilk adımını atıyorlar. Bu klişenin dibi ama çok severim! Archer biraz sinir bozucuydu. Tamam minik tosbağa en çok sen şefsin, tamam patron sensin. Bu tavrını bırakmayı reddetmesi ve ortama uyum sağlaması.. Bakınız kadınların önemi bir kez fahs ortaya çıkıyor. Ben alışamam, ben yapamam erkeğini ite ite bu kasabaya ve kızına yaklaştırdı. Iris zaten diğer kitaplardanda tanıdığım biraz tutarsız bulduğum bir karakterdi. Bunun sebebini aile durumunu öğrenmek onu daha iyi anlamamı sağladı. Çiftin arasındaki dinamik ve baba-kız ilişkisi çok güzel işlenmişti. Zaten kasabayı seviyorum. Okurken eglendim. Sadece Iris ve geçmişten gelen korkuları biraz yordu. İlginç bir şekilde hem onu anladım hemde sinir oldum. Yazarın yetişkin içerik kısmı rahatsız edici değil. Bunu da söyleyip kaçayım!
Çilekli Pankek EviLaurie Gilmore · Juno Kitap · 202640 okunma