Eh iştelik bir kitap
2026 2. kitabı
Öncelikle kitabın kötü yönleri: Mantık hataları: Oldukça fazla. Mesela muhafızları kolayca atlatmak, katilin bunları kimseye görünmeden halledebilmesi, İrithel'in kim olduğunun anlaşılamaması... Arkası hiç düşünülmemiş ve karakterler çok aptal yazılmış. Bu yüzden en ufak fikir sahibi insanı adeta tanrıça etmişler (mesela Nefeli). Karakterler: Robot gibiler, sadece tek kişilikleri var. "Sen zeki ol, sen duygusal bir kız ol, sen de ateşli ve havalı ol, yeter." Aynen bu şekilde yazılmış gibi. Geçenlerde YouTube'da Eylül Bilge'nin bu kitap hakkında yaptığı yorumu izledim. Karakterleri Şirinler'e benzetmesi çok mantıklı geldi. Huysuz Şirin, Güçlü Şirin gibi... Karakterlerin korkuları, zayıflıkları ya da geçmişleri? Sanırım yok. İkinci bir konu olarak kitap çok detaysızdı. Bir romandan çok masal gibi yazılmıştı. Katili ararken ipuçları kullanmak, denemek ya da yanılmak yerine ansızın bir yerde ona denk geldik. Ee? Ne oldu şimdi? Zaten oldukça tahmin edilebilirdi. Anlatılacak çok şey var ama sanırım burada duracağım. İyi yönleri: Kitap çok akıcıydı, okuyucuya kendini okutuyordu. Ayrıca eğlendiriyordu da. Ben okurken sıkılmadım şahsen, hatta şu an ikincisini okuyorum. Ancak ikinci kitaptan biraz sıkıldığım söylenebilir. Zaman geçirmek için bence iyi bir kitap ama mantık arıyorsanız yanlış seçim. Yazım dili basitti, bu yüzden okuyucuyu da yormuyordu. Ama muhtemelen üçüncü kitabı almayacağım. İkinci kitaptan bayağı sıkıldım çünkü. İkinci kitap Acıların Hükümdarı Yazar Adora Yağmur Adora yağmur'u çok severim burada Instagram ve YouTube de takip edip içeriklerini izliyorum eğer görürse yanlış anlamasın lütfenn.
Vârislerin OyunuAdora Yağmur · İndigo Kitap · 20233,641 okunma
1 +1'leme