Ben Rosanna Camborne. Gelecekten Geldim.
2026 53. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 22:18
𝗞𝗲𝗻𝗱𝗶 𝗸𝗶𝘁𝗮𝗽 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗸𝘁𝗲𝗿𝗶m𝗹𝗲 𝗸𝗮𝗿şı 𝗸𝗮𝗿şı𝘆𝗮𝘆𝗱ı𝗺. ━━━━━━━ Kitabı birkaç saatte soluksuz okudum. Konusundan bahsedecek olursam; Rosanna Camborne, New York'ta bir apartman dairesinde arkadaşıyla yaşayan, üniversitenin son sınıfında okuyan ve aynı zamanda kitap yazan genç bir kızdır. Yeni bir tarihi kurgu üzerinde çalışmaktadır. Hikâyesinin iyi ve kötü karakterlerini büyük ölçüde oluşturmuş olsa da henüz kadın başrol karakterini netleştirememiştir. Annesinin yanına dönmeden önce, yakın arkadaşı ve onun erkek arkadaşıyla birlikte ormanlık bir bölgede kısa bir tatil yapmaya karar verir. Ancak beklenmedik olaylar yaşanır. Arkadaşı erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğrayınca Rosanna onu kurtarmaya çalışırken çıkan arbede sırasında bir oyuktan düşer ve gözlerini bambaşka bir evrende açar. Üstelik bu evren, yazmakta olduğu kurgunun dünyasından başkası değildir. Fakat olaylar, Rosanna'nın hayal ettiğinden çok daha fantastik ve karmaşık bir şekilde gelişmeye başlar. Kitabın dili oldukça akıcıydı. Sayfalar hızlı ilerliyor ve ilgimi sürekli canlı tutar seviyedeydi. Karakterler de başarılı bir şekilde işlenmişti. Gölge mi, Blake Nightingale mi, yoksa Falcon Sarpedon mu? Asıl karakterin kim olacağına dair merak son sayfaya kadar korunuyor. Benim favorim açık ara Blake'ti. Final kısmı etkileyiciydi. Her ne kadar kitap boyunca hiç düşünmediğim bir ihtimal olmasa da ve zaman zaman böyle bir son olabileceğini tahmin etmiş olsam da, hikâyenin bağlanış şeklini başarılı buldum. Genel olarak Zamansız, eğlenceli, sürükleyici ve merak duygusunu canlı tutan bir kurguya sahip. Birkaç saat içinde bitirdiğim, okurken keyif aldığım ve fantastik kurgu sevenlere rahatlıkla önerebileceğim bir kitap.
ZamansızM. Rise · İndigo Kitap · 2024225 okunma
2 +1'leme