RHYS BOWEN~ZAFER BAHÇESİ~
Selam.Bugün sizlere @authorrhysbowen kaleminden #zaferbahçesi kitabı ile geldim.Yazarın kaleminden okuduğum ikinci kitaptı ve ben kitaba bayıldım.Savaş döneminde geride kalanların yaşadığı zorlu hayat mücadelesinin anlatıldığı harika bir kurguydu.Savaşa gidenler mi daha çok yıpranırdı yoksa geride kalanlar mı?Hangisi için hayat daha zorlu olurdu?Burada savaşta geri kalan kadınların ne kadar zorlu şartlardan geçtiğini ve hayata tutunmak için nasıl mücadele ettiklerini okumak çok farklıydı.Tabii ki en çok da Emily’nin vermiş olduğu mücadeleye hayran kaldım diyebilirim.Ailesi tarafından naif bir şekilde yetiştirilmiş Emily öyle şeyler yaptı ve hayatla öyle mücadele etti ki onu takdir ettim.Sevdiği adamla yarım kalan aşkına çok üzüldüm.Kitabın sonuna kadar acaba bir mucize olur da Robbie ortaya çıkar mı diye çok bekledim.Bir kadının sosyal statüleri karşı gelerek,savaş döneminde hem tek başına ayakta durmak,hem de aşkını yaşamak için verdiği harika bir mücadeleyle dolu bir kitap okumak istiyorsanız bu kitaba kesinlikle şans vermelisiniz.
Emily Bryce,ailesinin korunaklı hayatında onların kanatları altında yaşayan ama aslında toplumun ve ailesinin ona biçtiği bu rolden son derece rahatsız olan kendi kanatlarıyla uçmak isteyen genç bir kızdır.Savaş döneminde gönüllü hemşire olmak istemiş ama ailesi özellikle oğullarını savaşta kaybettikten sonra buna tamamen karşı çıkmışlardır.Emily savaşta yaralanan askerlerin tedavisinin yapıldığı Nekahethaneye askerlere moral olması için annesiyle birlikte ziyaretlerde bulunur.Son ziyaretinde Kraliyet Uçuş Birliği’nin pilotlarından biri olan teğmen Robbie Kerr ile tanışır ve aralarında güzel bir aşk başlar.21 yaşına basan Emily hem teğmene yakın olmak hem de artık özgürlüğünü ilan etmek için gönüllü olmaya karar verir.Hemşirelik kadrosunun dolu olması sebebiyle Kadın Kara Ordusu adı verilen ve çiftlik işleriyle uğraşan kadınlar topluluğuna katılır.İşler zor olsa da o mücadele etmekten yılmaz.
Robbie’nin iyileşip görevine geri dönmesi ile araya mesafeler girer.Ama onlar mektuplaşma devam eder ta ki o kötü haber gelene kadar.Bundan sonra onu çok daha zorlu bir hayat beklemektedir.