KİTAP ÖZETİDİR BOLCA SPOİLER İÇERİR
2026 21. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 03:04
Bu kitap hakkında en başta şunu söylemem gerekiyor: Bence bu kitap kesinlikle dark romance olarak okunmamalı Çünkü eğer “mafya erkek karakter, kötü çocuk, tutkulu aşk” beklentisiyle okursanız büyük ihtimalle hayal kırıklığı yaşarsınız. Ben olaya tamamen psikolojik gerilim tarafından baktığım için kitabı çok daha fazla sevdim. Hatta dark romance olarak puan verecek olsaydım muhtemelen 1 ya da 2 verirdim ama gerilim kategorisinde puanı benim gözümde inanılmaz yükseliyor. Kitapta aslında aşk ön planda bile değil. Hatta aşk var mı yok mu o bile tartışılır. Biz daha çok bir seri katilin psikolojisini, geçmişini ve nasıl bu noktaya geldiğini okuyoruz. Hikâye, idam edilmeden önce röportaj vermek isteyen bir seri katilin özellikle genç bir gazeteciyi seçmesiyle başlıyor. Bütün gazeteciler neden özellikle o kızın seçildiğini merak ediyor çünkü adam başka hiç kimseyle konuşmayı kabul etmiyor. Ve olaylar burada başlıyor zaten. Kitap boyunca seri katilin çocukluğundan başlayarak gençlik yıllarını, ilk cinayetini, neden öldürmeye başladığını ve psikolojisinin nasıl parçalandığını okuyoruz. Açıkçası kitap inanılmaz rahatsız ediciydi Çok fazla kanlı sahne vardı, insanlara ve hayvanlara yapılan işkenceler vardı, ciddi anlamda +21 denebilecek kadar ağır sahneler içeriyordu. Ama bunların yanında psikolojik tarafı da çok güçlüydü. “Bir insan doğuştan mı kötüdür yoksa yaşadıkları mı onu bu hâle getirir?” sorusunu sürekli düşündürtüyordu. Gazeteci kızın geçmişi de aslında hiç normal değil. Zamanla öğreniyoruz ki kendi öz babası tarafından çocukken istismara uğramış ve yaşadığı travmalar yüzünden psikolojisi zaten çok kırılmış durumda. Dışarıdan güçlü ve normal görünmeye çalışıyor ama iç dünyası tamamen parçalanmış biri. Ve kitabın en çarpıcı noktalarından biri de şu: seri katil aslında kızın babasını çocukluğundan tanıyor Çünkü babası, seri katilin çocukken sınıf arkadaşıymış ve ona zorbalık yapan kişilerden biriymiş. Ayrıca kızın yaşadığı istismarı da dolaylı olarak biliyormuş. Yani aralarındaki bağ sandığımızdan çok daha eskiye dayanıyor. Daha sonra seri katil hapisten kaçıyor ve burada hikâye tamamen başka bir noktaya geçiyor. Çünkü adam aslında kıza zarar vermekten korkuyor. Kafasının içindeki seslerden ve kendi karanlığından korktuğu için ondan uzak durmaya çalışıyor ama bir yandan da kızın hayatından çıkamıyor. Bunun yerine geçmişte kıza zarar veren insanlardan intikam almaya başlıyor. Ve işin korkutucu tarafı şu ki… kız bundan rahatsız olmuyor Hatta sanki geçmişte taşıdığı yüklerden kurtuluyormuş gibi hissetmeye başlıyor. Bir süre sonra kitaba ikinci bir seri katil giriyor ve açıkçası onun kim olduğunu ilk başlardan tahmin edebiliyorsunuz. Bu kişi gazeteci kızın çevresinden biri ve davaya aşırı ilgili davranıyor. Finale doğru öğreniyoruz ki bu adam aslında kızın üvey abisiymiş ve kıza karşı saplantılı, cinsel bir takıntı geliştirmiş İşlediği cinayetleri bile gazeteye düşsün ve kızın dikkatini çeksin diye planlıyor. Tam kızı öldürmeye çalıştığı sırada ise hapisten kaçan diğer seri katil gelip kızı kurtarıyor. Sonrasında adam tekrar ortadan kayboluyor. Aradan yaklaşık iki yıl geçiyor ama kız onu unutamıyor. Ve burada kitap tamamen deliliğin başka bir boyutuna geçiyor Çünkü kız bu adamın dikkatini çekebilmek için çocuklara ve kadınlara zarar veren erkekleri öldürmeye başlıyor. Tek amacı haberlerde görünmek ve adamın ona geri dönmesini sağlamak. Ve gerçekten işe yarıyor. Adam geri dönüyor, birlikte yeni kimliklerle kaçıyorlar, yıllar geçiyor, evleniyorlar ve kendi karanlık dünyalarında mutlu bir hayat kuruyorlar. Açıkçası kitapta yer yer “seri katil güzellemesi” hissi olduğunu söyleyebilirim ama ben bunu romantik bir aşk hikâyesi gibi okumadım. Daha çok psikolojik gerilim olarak okudum. Çünkü kitapta asıl vurucu olan şey aşk değil, insanların travmalarının onları nasıl değiştirdiği ve kötülüğün nasıl oluştuğuydu. Eğer “dark romance okuyacağım” kafasıyla başlarsanız büyük ihtimalle sevmezsiniz. Ama ağır psikolojik gerilim, rahatsız edici karakter analizleri ve karanlık insan psikolojisi okumayı seviyorsanız kesinlikle etkileyici bir kitaptı diyebilirim.
SaplantıHarleigh Beck · Prime Kitap · 2025227 okunma