2026 27. kitabı
Harika bir kurguya sahip olan Taş Kağıt Makas gerçekten de şaşırtmayı başaran bir eser. Siz kitabın yaklaşık yarısına kadar bambaşka bir hikaye okuduğunuzu düşünürken birdenbire karşınıza bambaşka bir gerçeklik çıkıveriyor. Anlıyorsunuz ki okuduğunuz o akıcı metin, aslında bir adamın kendi hayat hikayesi ve roman kisvesi altında basılmış. Üstelik elinizde tuttuğunuz kitabın adı da tam olarak Taş Kağıt Makas. Bu kurgusal başarı gerçekten akıl almaz, hayranlık uyandırıyor. Sonlarında artık şaşıracak bir şeyim kalmadı derken bile okuduğunuz cümleler aa dedirtip tekrar şaşırtmayı başarıyor. Sayfaları çevirdikçe kimi haklı bulacağınıza, kime üzüleceğinize, nasıl şaşıracağınıza neyin gerçek neyin kurmaca olduğuna karar vermekte zorlanıyorsunuz. Hikaye öyle sarıyor ki, bir an olsun dikkatinizin dağılmasına imkan yok. Hikayedeki mektuplar, verilen hediyeler ve anlamları,dedektifin en son aktardığı gerçeklik, Adam'ın son kısımlardaki itirafı ve dahası hepsi inanılmaz detaylardı. Yazarın başta kurgusu olmak üzere, detayları işleyişi ve dili de gayet başarılı. Diğer kitaplarını da okumak istiyorum gerçekten.
Taş Kâğıt MakasAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20238,3bin okunma