Puan vermedi·488 syf.····Okunma: 24 Mayıs 2026 00:00 #şairimparatoriçe #shentao
"Belki de iyi bir seye baslayabilmek için kötü bir şeyi bitirmen gerekiyordur."
Yine Wei, ailesinin ve kıtlıkla mücadele eden köylerinin son umududur. Açelya Hanedanlığı'nın ikinci veliaht prensine bir eş seçileceğinin duyurulması ile genç kız yola düşer. Adayların her biri önemli ve üst düzey yetkililerin kızlarıdır. Wei ise sadece fakir ve basit bir çiftçi kızdır. Buna rağmen bir şekilde seçilir ve saraya adım atar.
Wei, hanedanlık hakkında hiçbir şey bilmiyordur ve diğer kızlar tarafından sürekli aşağılanır. Ancak zalimliği ile nam salmış Prens Terren tarafından evlenmek üzere seçilmesi bütün dengeleri değiştirecektir.
Wei artık sadece hakaretlere maruz kalmaz hayatıda tehlikededir. Terren ise söylenenlerden daha da zalimdir. Abisi Maro'nun yerine onun İmparator adayı olması ile iki kardeşin kötü olan arasını daha da bozulmuştur.
Wei ise bir taraftan sarayda kendine müttefikler bulurken bir taraftan Terren'i nasıl öldüreceğini planlar. Ancak hem Maro hem de Terren'in çocukken yaşadıkları ile ilgili öğrendikleri düşüncelerinde farklılıklara neden olur.
Wei gördüğü eziyetler, yaşanan ölümler, köyünün ve diğer halkların maruz kaldığı sefalet ile bir seçimin kıyısındadır. Ve bu seçim herkesin kaderini belirleyecektir.
"Şair İmparatoriçe" büyü ve sihirin, ihanet ve zulmün, sevgi ve nefretin bir arada olduğu şahane bir fantastik kurgu. Çin mitolojisi ile harmanlanmış kitabı son sayfalarına kadar heyecan içinde okudum.
Maro ve Terren arasında yaşananlar çok çarpıcıydı. İstemedikleri bir kadere razı gelen iki kardeşi okurken farklı duygular hissettim. Kimi zaman Maro kimi zaman ise Terren'e hak verdim ama ikisi adına da üzücüydü.
Wei ise kendisini köylü diye aşağılayanlara zekası ile gereken dersi verdi. Ama tabi onun da katlanmak zorunda olduğu şeyler çok acımasızdı. Kitabın sonunda ise büyük bir şok yaşadım. Gerçekten böyle bitmesini beklemiyordum ki çok iyiydi
Sizleri Açelya Hanedanlığı'nın büyülü ve acımasız dünyasına davet ediyorum, kesinlikle bayılacaksınız. Yeni kitaplarda görüşmek üzere