Hayalet Avcısı’nı az önce bitirdim ve kitabı çok beğendim. Açıkçası kitabın başlarında fal ve hayalet gibi unsurlarla karşılaşınca bir an duraksadım. Özellikle pedagojik açıdan ortaokul öğrencileri için uygun olup olmayacağını sorguladım. Ancak sayfalar ilerledikçe yazarın bu konuları korku ya da doğaüstü unsurları özendirmek amacıyla değil de merak ve gizem ögesi olarak kullandığını gördüm. Bu durum kitaba bakışımı olumlu yönde değiştirdi.
Kitap, sürükleyici olay örgüsü ve merak duygusunu canlı tutan yapısıyla okuyucuyu son sayfaya kadar kendine bağlıyor. Özellikle ortaokul çağındaki öğrencilerin ilgiyle okuyabileceği, macera ve gizemi dengeli bir şekilde sunan bir eser olduğunu düşünüyorum.
Bir Türkçe öğretmeni olarak kitapta en çok dikkatimi çeken noktalardan biri de yazarın dil kullanımındaki özeniydi. Günlük hayatta sıkça kullanılan bazı yabancı kökenli sözcükler yerine Türkçe karşılıklarına yer verilmesi hoşuma gitti. Örneğin “mesaj” yerine “ileti” sözcüğünün kullanılması, dil bilinci açısından oldukça değerli bir tercih olmuş. Bu tür ayrıntılar, eserin anlatımına ayrı bir güzellik katmış.
Ayrıca verilmek istenen mesajların okura doğrudan sunulmak yerine olayların ve karakterlerin içerisinde doğal bir şekilde işlenmiş olması da beğendiğim yönlerden biriydi. Dostluk, cesaret, dayanışma ve araştırmacı olma gibi değerler; okuyucuya öğüt verir gibi anlatılmamış ve olay örgüsünün akışı içinde aktarılıyor.
Sonuç olarak Hayalet Avcısı; akıcı anlatımı, merak uyandıran kurgusu, dil kullanımındaki özeni ve hissettirmeden aktardığı değerlerle keyifle okuduğum özellikle ortaokul öğrencilerine tavsiye edebileceğim bir kitap oldu.