2026 34. kitabı
‘’ Her insanın taşıdığı bir yük vardır; kimse görmez, kimse bilmez. Dışarıdan güçlü, neşeli ya da sakin görünen nice insan, aslında sessiz bir savaşın ortasındadır. Görünmeyen yükler, insanın ruhunu en derinden tüketen gizli sınavlardır. ‘’ Sözlerime kitapta altını çizdiğim satırlardan bir tanesi ile başlamak istedim. Kitabı okumaya başlar başlamaz tüm cümleleri çizmek istiyorsunuz zaten orası ayrı. Semra önerisi ile okudum. Okurken hayatım boyunca kendime ne kadar haksızlık yaptığımı düşündüm. İnsan şu hayatta en çok kimden özür diler ? Ya da hayatı boyunca en çok özürü kim hak eder ? Bu soruları daha önce düşünmemiştim. Çünkü ben hiçbir zaman kendimi haklı görmedim. Haklı olsam bile başkası kırılmasın diye çoğu zaman özür dileyen taraf ben oldum. Bunun yanlış olduğunu öğrendiğimde kalbim paramparçaydı. İlk kez bende varım, benimde derdim var dediğimde kimse benden özür dilemediğinde anlamıştım en çok kendimden özür dilemem gerektiğini. İnsan en büyük haksızlığı kendine yapıyor bu hayatta. Bencil olun demiyorum ama kendi duygularınızın, hislerinizin, düşüncelerinizinde farkında olun diyorum. Bu anlamda bu eser okurlara farkındalık kazandıracak türden diyebilirim. Yazarında dediği gibi bazen iyileşmek için başkalarına ihtiyaç yoktur. Bazen iyileşmek kendinden özür dilemekle başlar. Başkalarına sergilediğin nezaketi, kendine de gösterdiğinde iyileşeceksin. Yıllarca kendini suçladığın durumlarla yüzleşerek iyileşeceksin. En çokta kendini affettiğinde iyileşeceksin. Okumanızı tavsiye ederim. Hatta okuyup kenara bırakacağınız değil, zaman zaman açıp okuyacağınız bir eser olduğunu söylemeliyim. #engelsizokurlaokuyoruz #kendimdenözürdilerim #okudumbitti #okurgezer
Kendimden Özür DilerimMiraç Çağrı Aktaş · İndigo Kitap · 2026194 okunma