Asaf Gümüşay, Gelincik Bulvarı'nda ailesiyle birlikte yaşamakta va babasıyla birlikte deden kalma hurdacılık işini yapmaktadır. Yakın arkadaşları Emin ve Ferdi ile gününü kapatmaktadır. Birgün mahalleye yeni birilerinin taşınacağı haberini alırlar ve kim olduğunu merakla beklemeye başlarlar.
Asaf her zamanki gibi çocuklarlar beraber boş arazide top oynarken top yeni komşularının bahçesine kaçar, Asaf ise toplun peşine gider. Ancak kafasını kaldırdığında otuz yıldır evlenmek için beklediği kadını karşısında bulmuştur.
Belgin Ardahan, babasının ölümüyle birlikte yirmi altı yıldır yaşadığı hayatın bir yalandan ibaret olduğunu öğrenmiştir. Ve gerçek ailesini uzaktan olsun görmek ve tanımak için kız kardeşi ve annesiyle birlikte Gelincik Bulvarı'na taşınmışlardır. Tek hedefi nasıl bir aileye sahip olduğunu öğrenmekken karşısına çıkan Asaf ile planlar değişmiş ve aşkta kapısını alacaklı gibi çalmaya başlamıştır.
Yazarın kalemini uzun zamandır okuyoruma ama ilk defa kendisinden bir mahalle kurgusu okudum.Bende bu tema da bir kitabı daha var ve onu da kısa zamanda okuyacağım.Belgin başarılı, zengin ama bir parçası eksik bir kadındı.Ve Gelincik Bulvarı en çokta ona iyi geldi.Hem aile sevgisini hem de yıllardır beklediği aşkı orada buldu.Asaf ise turnayı gözünden vurdu.Ayrıca Belgin'in ilk gördüğünde evleneceğim onunla dedi ve dediğini de yaptı.Bazen yanlış anlayıp ortalık karıştırsa da çok güzel sevdi.İşin Nalan ve Ferdi tarafı ise benim için çok eğlenceli geçti.İki deli birbirini buldu resmen.Emin ve Nilüfer'in naifliği, Eymen ve Yasemin'ın tatlılığı derken kitabı bir tebessümle bitirdim.Benin favorim kesinlikle Ferdi'ydi.İç ısıtan, aile sıcaklığı veren, bolca aşk bulunan bir mahalle kurgusuydu.Sizlere de gönülden tavsiyemdir.