Puan vermedi·424 syf.····Okunma: 21 Mayıs 2026 22:26 Zarar Vereceksin, uzun zamandır okuduğum ve kapağını kapattığımda karakterlerini geride bırakmak istemediğim kitaplardan biri oldu. Bazı kitaplar vardır; olay örgüsüyle etkiler, bazıları ise karakterleriyle hayatınıza sızar. Bu kitap benim için ikinci gruptaydı. Son sayfaya geldiğimde gerçekten “Keşke biraz daha devam etseydi.” diye düşündüm.
Hamdi Koç, hikâyeyi yalnızca bir suç ya da gerilim ekseninde anlatmıyor; insan ruhunun karanlık taraflarını, kırgınlıklarını ve seçimlerinin sonuçlarını da gözler önüne seriyor. Karakterler siyah ve beyaz kadar net değil; her biri kendi doğrularını, korkularını ve yaralarını taşıyor. Bu da onları daha gerçek ve daha unutulmaz hâle getiriyor.
Kitabın en sevdiğim yanı, olayların sadece ne olduğuna değil, insanların neden öyle davrandığına da odaklanmasıydı. Sayfalar ilerledikçe karakterleri anlamaya, onlarla empati kurmaya ve bazen de onlara kızmaya başladım. Bu duygu geçişleri kitabı benim için çok daha etkileyici kıldı.
Anlatım dili akıcıydı ve merak duygusunu sürekli canlı tutuyordu. Bir yandan olayların nasıl sonuçlanacağını öğrenmek isterken bir yandan da karakterlerle vedalaşmak istemedim. Bu yüzden son bölümlerde hem hızlı okuyup hem de kitabın bitmesini istemeyerek ilerledim.
Benim için bu kitap sadece okuduğum bir hikâye olmadı; karakterleriyle bağ kurduğum, zaman zaman düşündüğüm ve bitirdiğimde eksikliğini hissettiğim bir okuma deneyimine dönüştü. Bir kitabın ardından geriye böyle bir his bırakabilmesi bence en büyük başarı. Zarar Vereceksin de bunu fazlasıyla başaran kitaplardan biri oldu.