···Okunma: 01 Haziran 2026 21:23 Bu seriye gerçekten bayılıyorum. İlk kitabı bitirdiğim anda tam da aradığım türde bir seri bulduğumu düşünmüştüm. Serinin devamının çevrilmesini uzun zamandır bekliyordum ve sonunda tamamlama fırsatı bulduğum için oldukça mutluyum. Geç olsun, güç olmasın dedim ve kitabın tadını çıkararak okudum.
Bu kitap, The Ruinous Love Üçlemesi'nin ikinci halkası. Her ne kadar karakter serisi olsa da üç erkek kardeşin hikâyesini anlattığı için olayların ve karakter gelişimlerinin daha iyi oturması adına sıralı okunmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
İçerik açısından hem şiddet hem de yetişkin temalar barındırdığı için okumadan önce buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Ayrıca kitabın aldığı düşük puanları görünce şaşırdım çünkü ben genel olarak keyif aldım.
İlk kitaba kıyasla atmosfer oldukça farklıydı. İlk kitapta iki aktif seri katilin hikâyesini okurken burada istemediği bir hayatın içinde kalmış, yaptığı işten nefret eden bir erkek karakter ve intikam peşindeki bir kadın karakter vardı. Bu nedenle Lachlan'ın zaman zaman daha yumuşak bir taraf göstermesi bana mantıksız gelmedi. Özellikle Lark'a karşı olan tavırlarının zamanla değişmesini ve aralarındaki slow burn ilişkiyi keyifle okudum.
Ancak kitapla ilgili bazı hayal kırıklıklarım da oldu. İlk kitabı okurken Lachlan'ın sert tavırları nedeniyle daha karanlık ve aksiyon ağırlıklı bir hikâye beklemiştim. Oysa karakterin mesleğine ve geçmişine dair birçok unsur yüzeyde kalmış gibiydi. Aslında olay örgüsünde ilk kitaptan daha fazla aksiyon potansiyeli bulunmasına rağmen bunların yeterince kullanılmadığını düşündüm.
Kitapta rahatsız edici olabilecek bazı sahneler yer alsa da beni beklediğim kadar etkilemedi. Lachlan karakterini sevsem de Lark konusunda aynı kesinlikte konuşamıyorum. Güçlü bir karakterdi ancak onunla tam anlamıyla bağ kurabildiğimi söyleyemem.
Buna rağmen yazarın anlatım tarzını ve karakter yazımını sevdiğim için kitaptan fazla puan kırmadım. Özellikle kadın karakterleri güçlü ve etkileyici şekilde yazdığını düşünüyorum. Lachlan ise sevdiğim bir karakter olsa da benim için daha çok orta seviyede kaldı.
Kitabın son bölümleri ise üçüncü kitaba dair merakımı ciddi anlamda artırdı. Özellikle oradaki kadın karakter oldukça dikkat çekiciydi ve hikâyesinin bizi birçok açıdan şaşırtacağını düşünüyorum. Şimdiden serinin devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
Genel olarak ilk kitap hâlâ favorim olsa da bu kitabı da keyifle okudum ve okuduğuma kesinlikle değdi.