Yorumum ️
2025 22. kitabı
Bu kitapla ilgili en çok sevdiğim şeylerden biri, yazarın oldukça karanlık ve rahatsız edici olabilecek konuları mizahla dengeleme biçimiydi. Normalde okurken insanın midesini kaldırabilecek sahneler bile karakterlerin mizah anlayışı sayesinde çok daha eğlenceli bir hale gelmişti. Buna yamyamlık gibi oldukça uç konuların dahil olması bile şaşırtıcı şekilde okuma deneyimini baltalamadı. Seri katil temalı kurgulara her zaman ilgi duymuşumdur. Bu yüzden bu kitap tam anlamıyla bana hitap etti. Kanlı, karanlık ve yer yer rahatsız edici detaylar barındırmasına rağmen bunlar hikâyenin atmosferine çok iyi yedirilmişti. Eğer bu tarz içeriklerden rahatsız olmuyorsanız kesinlikle bir şans vermenizi öneririm. Gelelim Rowan'a... Sanırım uzun süre unutamayacağım karakterlerden biri olacak. Onun korumacı tavırları, ince düşünceli halleri, kara mizahı ve zaman zaman ortaya çıkan o tatlı tarafı beni tamamen kendine çekti. Bir karakter bu kadar problemli olup aynı zamanda bu kadar sevilebilir olmamalıydı. İkilinin arasındaki ilişki ise kitabın en güçlü yanlarından biriydi. Birbirlerinden hoşlanmalarına rağmen her şeyin hemen yaşanmaması, önce arkadaşlık ve flörtleşme üzerinden ilerlemeleri çok hoşuma gitti. Özellikle yılda bir kez bir araya geldikleri süreç boyunca aralarında oluşan bağ oldukça doğal hissettirdi. Bu yüzden ilişkilerinin gelişimi bana çok daha gerçekçi geldi. Romantik gerilimin adım adım yükselmesini izlemek çok keyifliydi. Duygusal bağ kurulduktan sonra yaşanan gelişmeler de bu yüzden çok daha etkili hissettirdi. Benim için iyi yazılmış romantik kurguların en önemli noktalarından biri bu ve yazar bunu oldukça başarılı şekilde işlemişti. Sloane'ı da çok sevdim fakat Rowan benim için kitabın yıldızıydı. Seri katilleri avlayan, kendi yöntemleriyle adalet dağıttığına inanan ve yaptıklarından asla pişmanlık duymayan bu karakteri okumak inanılmaz keyifliydi. Onun zihnine girmek ve olaylara bakış açısını görmek kitabı benim için daha da ilgi çekici hale getirdi. Kitabı tek kelimeyle bayılarak okudum ve seriye kesinlikle devam edeceğim. Ayrıca bu kitap boyunca Lachlan ve Lark hakkında verilen küçük detaylar da merakımı oldukça artırdı. Bir sonraki kitapta onların hikâyesini okumak için sabırsızlanıyorum.
Cellat ve KarakuşBrynne Weaver · Juno Kitap · 2024878 okunma