2026 56. kitabı
Selamlar Bayram tatiline girerken elimden bırakamadığım kitabımı anlatmaya geldim. Bir kumarhane de üç kez aynı sayıyı tutturamazsınız. Büyük voleyi vurmak öyle kolay değildi ve Alfie iki milyonu kazanıp, bunu eski eşine yolladığında bir şeylerin rayına oturmadığını daha en başında anlamıştık.. Alfie sorguya alınır tamda parayı kazanıp, ülkeden gitmek üzere iken ve o sorguda karşısındaki sorgu memuruna defteri uzatır. Sorularının cevapları içinde saklıdır… Defterin sayfaları çevrilmeye başlar. Alfie defteri patron dediği kişiye hitaben yazmıştır ve biz 40 sene öncesine giderek okumaya başlarız… 8 yaşında Afrika’da ebeveynlerinin misyoner olması ile başlayan hayat hikâyesi Annesinin ölümü ile ona bahşedilen bir armağan ile bambaşka bir boyuta geçer.. Yaşadığı her şeyi ikinci kez yaşama hakkı. İyi ya da kötü! İkinci kez yaşadığında bunun sonuçlarına katlanacaktır! Değiştirdiği küçük detaylar içinde bir şeyin erkenden farkına vardı; ölümü asla değiştiremiyordu. Ölüm tamda o saatte gerçekleşiyordu ama diğer tüm yaşadıklarını farklı ve olması gerektiği gibi yönlendirebiliyordu.. Başlarda her şey güzeldi. Zamanla ergenlik utançlarından kurtulur, ölüme meydan okuyup son saniyeye kadar delice şeyler yapar ama gerçek aşkı bulduğunda verdiği tüm kararlar tepetaklak olmaya başlar.. Sonuçta her seçimin bir bedeli vardır! Bir süre sonra kaç ömür yaşadığını ben bile saymayı unuttum.. Sonuna kadar ilerledikçe boşluklar yerini doldurdu ama ben Alfie ve ilk aşkı Gianna için üzülmekten de kendimi alamadım… Kitap bittiğinde sessizleştim resmen.. Elim yorumu yazmaya da gitmedi. Alfie’nin yaptığı hiçbir hata için ona kızamadım.. Aşık olmaya ve aşkına bu kadar derinden bağlı olmasına imrendim hatta… Size ikinci bir şans verilse neyi düzeltirdiniz?
Bir Kere DahaMitch Albom · Destek Yayınları · 202645 okunma