Saniye hanım doktor sırası ona geldiğinde usulca içeri girdi. Doktor şikayetlerini sorunca başladı anlatmaya. İnsanlar doktorlara bir şeyleri iyileştirmek ya da geçirmek için gelirken Saniye, geçen bir şeyin geri gelmesini istiyordu. Her zaman yerinde duran ağrısı geçmiş ve bir yerlere kaybolmuştu. Onun hissettiği, yanında olan tek şey bu ağrıyken o ağrının da kendisini terk etmesi daha da yalnız hissetmesine neden olmuştu. İşte bu yüzden yitirdiği ağrısını tekrar geri getirmesi için mecburen doktora gelmişti. Doktor onca hasta görmüştü, bir çok kişiyi iyileştirmişti ama ilk kez böyle bir hastayla karşılaşmıştı. Uzun uzun dinledi Saniye’yi. Adının konma hikayesinden, çocukluğuna, kimsenin görmediği kocası Fahri den çocukluk arkadaşı Rauf’a kadar hayatının hepsini doktora anlattı. Doktor ısrarla ağrıları geçirdiğini ama giden bir ağrıyı geri getirmenin onun işi olmadığını anlattı. Saniye bütün doktorları tek tek gezdiğini en sonunda derdinin dermanının onda olduğunu söyledi ve yine başladı hayatından bir bölüm anlatmaya.. Saniye anlattı doktor dinledi, Saniye geçmişiyle yüzleşti doktor dinledi, Saniye yalnızlığına çare aradı doktor yine dinledi..
İnsan çocukluğunda yaşadığı bir şeye takılıp kalabilir ömrü boyunca. Bazen bir tokatın acıttığı yanağında bazen de çocukluk edip yaptığı bir hatada.. Karşısına çıkan hiçbir şey ya da hiç kimse onu unutturamaz.. Kitaba dair her şeyi çok sevdim. Kısa ve öz oluşu, etkileyici anlatımı ve yoğun duygu geçişleri.. Okuyunuz mutlaka, kendinizden bir şeyler bulacağınıza eminim. Keyifli okumalar