TAM AĞZIMA LAYIKKKK
2026 1. kitabı
KİTABA BAYILDIM ASLINDA! Olay örgüsü olsun karakter analizi olsun tam ağzıma layık, satır aralarına bolll boll yorum sıkıştırdığım, altını çizdiğim dolu dolu bir kitaptı benim için. Kişisel yorumumu okumak istemeyenler aşağıda "ÖNEMLİ"olan kısmı okuyabilirler kitapla ilgili ince bir detay var bilginize:) Öyleseyse devam edelim...öncelikle kitabı okurken bazı yerlerde o kadar sinirlendim, o kadar yükseldim ki kitabın içine girip Andre'yi tokatlayasım geldi. Böyle yakasından tutarak sarsmak istedim adamı. Evet yanlış okumadın! Orchid değil Andre'yi. Neden? Çünkü o mal karı zaten kötü biri tamam mı? Zaten yapması gerekeni yapıyor ve belli bir amaç doğrultusunda hareket ediyor. Ama Andre...Ahh Andre o kadar malsın kiiii delirdim yani okurken. İçinde bir şeylerin yanlış olduğunu hissettiğin yetmezmiş gibi SANA TÜM GERÇEKLERİ EN YALIN HALİYLE GÖZÜNE SOKAN, O KADININ NE ÇEŞİT BİR MANYAK OLDUĞUNU BALYOZLA KAFANA VURA VURA ANLATMAYA ÇALIŞAN BİR ARKADAŞIN olduğu halde hatta ve hatta seni seven, bağrına basan, sevgi dolu bir ailen olmasına rağmen nasıl her şeyi inkar ederek onun peşinden gidebilirsin!! Hadi hiç sevenin olmasa,seni uyaran yakınların olmasa, gerçekten sevgiye aç biri olsan Orchid'ten aldığın sevgiye bağımlı hale gelsen anlarım ama senin sevgi açlığın da yok ki?? Babanın gururusun,annenin biricik oğlusun. Seninle çok iyi anlaşan bir ablan var. Seni seven pek çok arkadaşın var. Yani onca kişi arasından Orchidin sevgisine muhtaç olduğunu ben hiç düşünmüyorum..bence yaptığın şımarıklıktan başka bir şey değildi. Oh be! Rahatladım. Andre'ye sövmem bittiyse biraz da Orchide söveyim dicem de...kadın zaten kötü biri tamam mı? Onun düzelme ihtimali yok. Narsist olmayı kendi seçmiş ve bu konuda kendini özellikle geliştirmiş yani böyle hastalıklı bir insana ne diyebilirim ki? Çaresi bile yok. Direkt öldürsünler. Öyle tımarhaneyle falan olacak iş değil bu...annesi de aynı şekilde... Zaten ele başı oydu... Ben bir tek sonunu beğenmedim diyebilirim..yani kitap sonlara doğru o kadar yükseldi ki..dedim bundan sonrasını nasıl bağlayabilir ki en fazla... Andre intihar eder....? Ama öyle olmadı. Biraz garip bitti ben pek anlam veremedim...yani ne gerek vardı o son olaya...benim mi kaçırdığım bir nokta var acaba..hani bunu neden yaptı ki eline ne geçti mesela? Ama az çok anlamışsındır yani kitabı okurken o kadar duygu patlamaları yaşadığımı ki hala bile içimden atamadım(kitabı bitireli 3 ay oldu) Uzun lafın kısası. Güzeldi...bir daha olsa bir daha okurum alırım.Ama tek sıkıntı. Herkese tavsiye etmem çünkü bu biraz da zevk meselesi. Eğer kitap zevkiniz benim gibi psikoloji gerilim ve karakter analizini kapsıyorsa..hiç düşünmeden alın Birde şöyle bir eksisi var. Yazım dili evet güzel aşırı akıcı ama biraz amerikan dublaj gibi olmuş. **ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME! (KİTAP 3 AYRI BÖLÜM ŞEKLİNDE ANLATILIYOR) ( sırasıyla kısım kısım yazılmış) 1-Andrenin bakış açısından(tam öyle de denmez ama andreyi anlatıyor işte) 2-"Şeytan" adlı bir bölüm var bu biraz garip anlamak benim için de başta çok zor oldu. Orchid'in sanki karnında bir bebek varmış da bu bebek annesinin yaptığı tüm şeytanlıklarını biliyormuş gibi amerikan ağzıyla orchidi kara mizah şeklinde eleştiriyor Evet biliyorum çok düzgün anlatamadım ama siz okuyunca benim ne demek istediğimi anlayacaksınız 3. Analiz bakış açısı. O bölümde orchid'in neyi neden yaptığını ve narsistlerin insan üzerinde uyguladığı manipülasyon taktiklerini ele alarak seninde çevrende bunu yaşayıp yaşamadığını sorgulamanı sağlayan bir bölüm(en sevdiğimmmmm)** Okurken fark edersiniz illa şeytan bölümünde Eva'nın eleştirileri "oh Anne! sen ne şeytan bir şeysin öyle. Zavallı andre'nin senin bu sinsi yüzünü görememesi ne denli utanç verici ah bir bilse...andre...zavallı küçük andre" şeklinde. Biraz böyle yabancı dizi/film izlemeyenlerin içinde geçen mizahı ve esprileri anlayamamasına bu yüzden sıkılmasına sebep olabilir. Ki benim kitabı yarım bırakan arkadaşım da bu sebeple bıraktı Velhasıllll alın okuyun pişman olmazsınız. Asla zamanınızı boşa harcamanıza sebep olacak bir kitap değil Sevgilerle
Duman ve AynalarElmar Akif · İkinci Adam Yayınları · 202582 okunma