2026 81. kitabı
#fundaokuyupyorumluyor "Bazı insanlar acılarını sessizce taşır. Bazıları ise acının içinden sevmeyi öğrenir." @paranayayinlari ndan çıkan @ilknur_yaylimates in kaleme aldığı #sonnefesekadar adlı eseri yalnızca bir aşk romanı değil; aşkın, kaybetme korkusunun, geçmişin yaralarının ve vazgeçememenin iç içe geçtiği duygusal bir yolculuk. Mısra, Baybars Holding'deki staj görüşmesine giderken kendini bir anda büyük bir kaosun ortasında bulur. Patlayan bomba, Mısra ve Cesur Baybars'ın yollarını beklenmedik bir şekilde kesiştirir. Mısra, cesareti, inatçılığı ve güçlü duruşuyla dikkat çeken bir karakter. Kendini korumayı bilen ama aynı zamanda duygusal yönlerini saklamakta zorlanan bir kadın. Cesur ise dışarıdan sert ve güçlü görünmesine rağmen geçmişte yaşadığı kayıpların izlerini taşıyan, sevmeyi bilen fakat sevdiğini kaybetme korkusuyla zaman zaman yanlış kararlar veren bir adam. Bu yüzden ilişkileri sadece aşkla değil, kıskançlıkla, güvensizlikle, yanlış anlaşılmalarla ve aile sırlarıyla da sınanıyor. Roman boyunca aşkın yanında intikam, nefret, sadakat, aile bağları ve geçmişle yüzleşme temaları da ön plana çıkıyor. Özellikle karakterlerin yaşadığı duygusal kırılmalar ve yaptıkları hatalar hikâyeyi daha gerçekçi kılmış. Bazı bölümlerde karakterlere kızdım, bazı bölümlerde onların acılarını içimde hissettim. Yazarın, okuyucuyu duygular arasında sürekli gidip gelen bir yolculuğa çıkarması kitabın en güçlü yanlarından biriydi. Ana karakterlerin yanı sıra yan karakterlerin de hikâyeye önemli katkılar sağlaması romanı daha canlı hale getirmiş. Kimi zaman gerilim yükselirken kimi zaman duygusal sahneler ön plana çıkıyor, bazen de karakterler arasındaki diyaloglar hikâyeye sıcaklık katıyor. Bu yönüyle kitap, sadece bir aşk hikâyesi değil; aynı zamanda insanların geçmişleriyle, korkularıyla ve seçimleriyle verdiği mücadelenin de hikâyesi. Yazarın akıcı ve sürükleyici anlatımı sayesinde sayfalar hızla ilerliyor. Romantik gerilim ve dram sevenlerin tercihi olabilir. Kitapla ve sağlıkla kalın #okudumbi̇tti̇ #haziranayıokuduklarım
Son Nefese Kadarİlknur Yaylımateş · Parana Yayınları · 202644 okunma