Önce Sen Beni Öldürdün-John Marrs
2026 35. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2026 20:52
Sırlarla dolu üç kadın ve alev alev bir ateş.. Peki o ateşten kim sağ çıkacak? "İnsan gerçekte nelere muktedir olduğunu ancak köşeye sıkıştığında anlıyordu." Olay yeri kitap kulübümüzde Haziran ayı okuduğumuz ilk kitap Önce Sen Beni Öldürdün kitabı oldu. 5 Kasım Şenlik Ateşi Gecesinde bir kadının kabusu başlar. Kendini alevlerin tam ortasında eli ve ağzı bağlı bir şekilde bulur . Neden orada olduğunu ve nasıl oraya geldiğini kitabı okudukça anlıyoruz.Kitabımız, üç kadının bakış açısıyla anlatılıyor. Liv,Anna ve Margot. Anna eşiyle birlikte, Margot ise iki çocuğu ve eşiyle birlikte aynı sokakta kalan iki komşular . Liv ise eşiyle ve iki çocuğuyla birlikte mahalleye taşınıyor. Anna ve Margot komşu ilişkisi kurmak için icin Liv'in evine gidiyorlar . Ve kısa sürede üçü yakın arkadaş rolüne bürünüyorlar. Fakat hepsinin birbirinden sakladığı ölümcül ve karanlık sırlar vardır. İlk başta hikaye benim için yavaş ilerledi ve bazı yerlerde yazım hataları gözüme çarptı. Ancak ikinci kısımdan sonra kitabın temposu artıyor ve heyecanlı bir şekilde okutuyor. Sayfalar ilerledikçe sırlar açığa çıkmaya başlıyor ve tahmin edemediğim sırlar oldu. Kitapta en sinir olduğum karakterlerden biri Margot diğeri ise Anna'ydi. Spoiler olmaması adına bir şey yazamıyorum ama ikisinin de bencil karakterlerde olduğunu düşünüyorum. Margot karakteri o kadar narsist,kıskanç ve ilgi odaklı bir kadın ki okurken çok sinir etti beni.Özellikle geçmişte yaşanan bir olayı okurken o ailenin başına gelenlere çok üzüldüm. Bir kasa uğruna resmen katliam yaşanmış.Üç kadının arkadaş gibi görünürken, içlerinde yaşadıkları kıskançlık duygusu,o rol oynamaları ve güç savaşlarını okurken fazlasıyla hissettim. Hatta kitabı okurken Ufak Tefek Cinayetler dizisine benzettiğim yanları da oldu. Çok sessiz ve masum görünen insanların aslında neler yapabileceğini de yazar güzel kurgulamış. Yazarın kalemini beğendim ve akıcı buldum. Her şeyin açığa çıktığını düşünürken bir anda bambaşka bir sır çıkıyor .Severek okuduğum bir kitap oldu. Haziran ayına güzel bir başlangıç oldu benim için .Yazarın ephesus yayınlarından yeni bir kitabı daha çıkacak. Çıktığı zaman alıp okuyacağım Kitaba puanım:8/10 #olayyerikitapkulübü #ephesusolayyerinde
Önce Sen Beni ÖldürdünJohn Marrs · Ephesus Yayınları · 202640 okunma