·651 syf.·
2026 9. kitabı
daha fazla murakami okumamak için kendime not bırakayım öncelikle.
Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu
Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu
kitabını sevdim, bu bir istisnaydı (işlediği konular tam benlikti ve kurduğu dünya eğlenceliydi, sürprizliydi. merakı sürükleyen bir anlatımı vardı, sürekli tekrarlar alakasız şeyler yoktu)
Kadınsız Erkekler
Kadınsız Erkekler
bu kitabı da drive my car filminden dolayı okuduğuma pişman değilim.
Vanya Dayı
Vanya Dayı
yı da okicam hatta
Renksiz Tsukuru Tazaki'nin Hac Yılları
Renksiz Tsukuru Tazaki'nin Hac Yılları
seneleer önce okumuşum hiçbir şey hatırlamıyorum.
1Q84 (Tek Cilt)
1Q84 (Tek Cilt)
kalınlığıyla gözümü korkutup aynı zamanda beni çeken bir kitaptı. denk geldiğim bir incelemede konuyu görünce tadım kaçtı. keşke bu kitap hakkında da tadımı kaçıracak bişilere denk gelseydim.. kedi bahsinden de yıldım müziklerinden de araya sokuşturduğu felsefelerinden de. aynı cümleleri tekrar tekrar duymak.. okusam yarım bırakırdım zaten dinliyorum yorucu değil derken aralarda içim geçtiğinden tekrarların yankısını artırmak tamamen kendi salaklığım evet. oedipus gereksizliği diye de bir şey var evet. konuda görsem yine ilgimi çekebilirdi, ama bi derinlik katmadı işte -_- ensest fanservis olmaktan öteye gidememiş. Nakata'nın kattığı sempati bi süre sonra yok oldu. Hoşino'nun değişimi??? meehh. neyse. ne kadar tatsız olduğunu anlatmaya üşendim. kötü/korkunç bir film izlediğimde üzerine animasyon/anime izleyerek ruhumu arındırışıma benzer bir şekilde gidip beğeneceğim bir kitabı okicam/dinlicem. bu kitabı sevdiyseniz
Büyücü
Büyücü
yü okuyabilirsiniz. sürrealist anlamsız manyak şeyler var yine. ergen Kafka'dan daha iyi :) (büyücüyü ve Urfe'nin çektiği çileyi öveceğim aklıma gelmezdi ama hayat işte :)
Sahilde KafkaHaruki Murakami · Doğan Kitap · 202012,1bin okunma
O zaman haşlanmış harikalar Diyarı ve dünyanın sonu kitabını okuyabilirim :)
epey sürükleyiciydi, keyifli okumalar 🙂
2 yanıtı göster