·216 syf.····Okunma: 29 Mayıs 2026 12:35 Fazla iyi niyet , insanı kendinden özür dilemeye mecbur bırakır.. Okurken birçok satırın altını çizeceğiniz , okurken sürekli durup düşünmenizi sağlayacak çok güzel bir kişisel gelişim kitabı. Bence Kitabın en etkileyici yanı, insanın başkalarından özür dilemeye ne kadar alışkın olduğunu ama kendisine verdiği zararlar için çoğu zaman kendisinden özür dilemeyi unuttuğunu hatırlatması..
Öyle zamanlar yaşadım ki ne konuşarak anlatabildim kendimi ne de düşkünlüğüm karşılık buldu. Şimdi geçmişe dönüp şöyle bir bakıyorum da kimler için yormuşum kendimi.. Yazar, günlük hayatın koşuşturması içinde kendimizi ihmal ettiğimiz anları, sürekli başkalarını mutlu etmeye çalışırken kendi ihtiyaçlarımızı geri plana attığımız durumları sade ve anlaşılır bir dille ele alıyor..
Dilin akıcı olması sayesinde kısa sürede büyük bir zevkle okunabiliyor kitap. Bu kitap yalnızca kişisel gelişim kitapları okumayı sevenler tarafından değil, hayatında biraz durup kendini dinlemeye ihtiyaç duyan herkese hitap ediyor diyebilirim. Ben pek kişisel gelişim kitabı okumam ama bu kitap benim başucu kitabım oldu çoğu yerde kendimi buldum diyebilirim. Kitabın verdiği en güçlü mesajlardan biri şu: İnsan bazen başkalarına değil, en çok kendisine haksızlık ediyor. Kendi değerini unutuyor, kendi sınırlarını ihmal ediyor ve sonunda yorgun düşüyor. İyi ki okumuşum kişisel gelişim seven yada kendi yaralarını sarmak isteyen herkese tavsiye ederim. Bu güzel kitabı mutlaka kitaplığınıza ekleyin.
”Bazı dualar senin istediğin zaman değil, senin için en hayırlı olduğu zamanlarda kabul olur.”
”Doğru zaman takvimde değil, başkasının zamanında hiç değildir, insanın kendi içinde oluşur.”
”Ve bırakmak gerekir bazen: acıyı zamana, halini anlayana ve insanı da layığına.”
”Sakladığın sır senin esirindir; açığa vurursan sen onun esiri olursun.”