Spoiler içerir.
2024 3. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2024 13:54
Kerem zengin bir babanın oğlu ve aynı zamanda hekim. Masal ise kimsesiz ve pavyonda çalışan bir kadın. Peki bunlar nasıl oldu da bir araya geldi. Her ne kadar aşkın gücü deseniz de ben biraz da bilinçaltının gücü derim. Kerem kendisi de anlatmış küçükken babasıyla pavyona gittiğini, babasının pavyondaki kadınlara verdiği değeri annesine ve kardeşlerine vermediğini ve küçük olduğundan babasına karşı onları koruyamadığını vs vs. Kerem babası tarafından sevilse de anne ve kardeşlerine yapılanlara karşı sessiz kaldığı için vicdan yaptı babası gibi olmak istemedi. Doktor oldu . Etrafında çok güzel ve donanımlı kızlar vardı ama o onları istemiyordu. Çünkü onun ezilmiş bir anne ve kardeşleri vardı o da ezilmiş kimsesiz birine aşık olacaktı. Annesini ve kardeşlerini babasına karşı koruyamadı küçükken ama onu herkese karşı koruyacaktı. Kerem Masal'la tanışmadan önce ne kadar pavyondan nefret etse de sonra küçükken babasıyla pavyona gitmesi ve babasının pavyondaki kadınlara değer vermesi onda da değerlidir algısı yarattı. Arkadaşlarının zoraki ısrarıyla pavyona gidiyor. Masal'ın bir bakışıyla etkileniyor. Çünkü o diğerlerinden farklı bakıyordu hüzünlü acısı yüzünü yansımış biri olarak bakıyordu. Kerem bunlardan etkilendi bence. Masal ise Kerem'in gücünden ve bakışlarından. Patronun Masal' a onun doktor olduğunu ve babasının burayı kapatma gücü olduğunu söylemesi Masal'ın Kerem'i görmeden etkilemişti. Kerem'le göz göze geldiğinde gözlerinde şehvet yerine merhameti, yüzümdeki masumiyeti görünce güven duydu. Yakınlık kurdu. Masal her ne kadar ben güzel şeyler hak etmiyorum dese de içten içe hep güzel şeyler istedi. Sevilmek , değer görmek ve fark edilmek istedi. Neden ben Allah'ım dediğinde Allah onun karşısına her şeyi tek kişide bulabilecek Kerem'i çıkardı. Masalın yaptığı iş kötüydü ama yüreği temizdi. Nerden geldiğini seçemiyor insan ama nereye gideceğini seçebiliyor. O da doğru yolu Kerem'i seçti pavyonu bıraktı. Namaz kılıp tövbe etti. Eğer kendi hikayesinin sonunu güzel yazsaydı sonu güzel biterdi. O hep diğerleri gibi hikayesinin son bulacağını düşündü. Oysa hayat ona göstermişti diğerlerinden farklı bir hayatının olacağını.
Beni UnutmaDilek Bilgiç Esen · Müptela Yayınları · 2023470 okunma