2026 31. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2026 21:05
"İnsanın en çok saklamaya çalıştığı şeyler genellikle en kolay görülen şeylerdir." Mimariye,sanata,tarihe karşı ilgili iki genç sevgili Berkan ve Melike..Bu tutkuları minvalinde Büyükada’daki eski Rum Yetimanesi’ni ziyaret ederler,her şeyden habersiz.Ve bu keyifli ziyaretleri başsız bir cesetle karşılaştıkları an,korkunç bir anıya dönüşür. İstanbul Emniyeti Cinayet Büro’da görevli Başkomiser Nihat..Yılların deneyimine sahip,işinde başarılı ve herkes tarafından takdir gören biri.Van’dan gelerek ekibe yeni katılan Komiser Gülcan ile birlikte olay yerine geldiklerinde zor bir dava ile karşı karşıya olduklarını anlarlar,zira Adli Tıptan ceset ile ilgili kimlik tespitinin yapılamadığı bilgisi gelmiş ve olay yeri ekibi de cinayetin işlenmesinin üzerinden uzun bir zaman geçtiği için delillerin silindiğini,işe yarar bir sonuç elde edemediklerini haber vermişlerdir. İşlerin en içinden çıkılmaz göründüğü anda Adli Tıp uzmanı Adil Hoca titiz çalışmasıyla maktulün kimliğiyle ilgili kritik verilere ulaşır ki özellikle Adil hoca gibi bilim insanlarının her alanda olmasını o kadar arzuladım ki okurken!!Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı’nda Profesör Doktor olan Goncagül Hanım mesleğini incelikle yansıtmayı başarmış İstanbul Büyükada’da bulunan ceset bizi kâh Japonya'ya,Kamboçya'ya sürükleyecek;kâh bulunan bir delille M.Ö. 9.yy Van’ına kadar götürüp tarihîn tozlu sayfalarında yolculuk yaptırıp yeniden İstanbul’da döndürecek.Yapılan araştırmalar,açığa çıkan ve aranan kişilerle bu cinayet uyuşturucu işiyle mi alakalı çıkacak,yoksa tarihi eser kaçakçılığıyla mı?Ya da aşk veya intikam için işlenen bir cinayet mi olacak dersiniz? Sürükleyici,akıcı,oldukça sade bir dille yazılan bir kitaptı.Olay yeri ve bulguların detaylandırılması,tarih ve arkeoloji alanında ki bilgiler,akış,yer,zaman,mekan ve kişi betimlemeleri harikaydı.Adil hoca’nın mesleğine duyduğu sevgiden,titizlenmesinden etkilenmemek mümkün değilken Gülcan’a üzülmemek,duruşuna hayran kalmamak elde değildi.Hele ki sonu,benim için tam bir ters köşeydi diyebilirim.Tavsiyemdir!
Ölüm SoğukGoncagül Haklar · A7 Kitap · 202441 okunma