2026 16. kitabı
Merhaba arkadaşlar , Bugün @aslaneribrahim ‘in kaleme aldığı @landoyayinlari tarafından yayınlanan #SUSKUOYUNU kitabı ile geldim Bazı kitaplar vardır, okumaya başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Susku Oyunu tam da böyle bir kitaptı. Akıcı dili, sıcak anlatımı ve düşündüren kurgusuyla beni ilk sayfadan son sayfaya kadar içine çekti. Okurken insanın yüzünde istemsiz bir tebessüm oluşuyor. Arkadaşlık, oyun, hayal gücü ve kelimelerin gücü üzerine çok değerli mesajlar veren harika bir çocuk kitabı. Merkez Ortaokulu’nda ilginç şeyler yaşanmaktadır. Haşarılıkları ve gürültücülükleriyle tanınan Cikcikler, yani 5/A sınıfı, birdenbire derin bir sessizliğe bürünür. Sınıfta da teneffüste de tek bir ses çıkmaz. Ancak okul çıkışında yine eski neşeli ve gürültülü hallerine dönerler. Bu durum okul yönetimini, öğretmenleri ve diğer öğrencileri şaşkına çevirir. Sorunun çözümü için toplantılar yapılır, fikirler ortaya atılır. Ancak Türkçe Öğretmeni İbrahim Hoca farklı düşünmektedir: “Bu susmanın nedenini çocuklardan öğrenmeliyiz.” 5/A sınıfı susmaya devam ettikçe olay büyür. Önce veli toplantısı yapılır. Velilerden istenilen sonuç alınamaz. Ardından konu okulun dışına taşar. Müfettişler, gazeteler ve daha birçok kişi bu gizemli sessizliğin peşine düşer. Bay Posbıyık ve ekibi bu Susku’yu bozabilecek mi dersiniz? Peki Cikcikler neden susmuştu? Bu gerçekten bir protesto muydu? Ve en önemlisi, neyi protesto ediyorlardı? Merak duygusunu son sayfaya kadar canlı tutan, çocukların düşünmesini ve sorgulamasını sağlayan çok keyifli bir kitaptı. Tavsiye ederim. #cigdemileokuyoruz #çocuk #books #kitapöneri
Susku Oyunuİbrahim Aslaner · Lando Yayınları · 202613 okunma