2026 35. kitabı
#birkeredaha "Hayattaki bazı olayları yaşanırken sindirirsin. Bazılarını anlamak ise bir ömür alır." Merhaba kitap seveler bugün size SemraSemra'un tavsiyesi üzerine okuduğum @mitchalbom 'un kaleminden çıkan bir solukta okunacak bir solukta okunacak aşk, zaman atlaması, pişmanlıklar ve sevgi dolu bir eser ile geldim. Kitabımız başlangıç ve son için önemli bir tarih olan 1978'te başlasa da asıl olayları 40 yıl sonra Nassau'da bir dedektif ile yakalanan kişi arasında geçen konuşmalarla okuyoruz. Alfie bir kumarhanede 3 kere art arda kazanmasından dolayı hile süphesiyle dedektif Laorta tarafından tutuklanması sonucu sorguda geçen konuşmalarla gerçekleri öğreniyoruz. Ancak ne gerçek ne kadarı yaşandı hep bir şüphe ile ilerliyor. Alfie hile yapmadığını kanıtlamak için yıllardır tuttuğu kompozisyon defterini LaPorta'ya veriyor ve tüm gerçeklerin orada yazdığını söyleyerek ona anlatmaya okumaya başlıyor. Yer yer bu defterden anıları yer yer ise günümüzde yaşananları okuyoruz. Kompozisyon defterindeki anılar ise Alfie'in ailesinden birinin ölümü ile bir başkasına geçen yeteneğini fark etmesi ile başlamaktadır. Bir kez daha diyerek aynı ana tekrar dönme şansı olduğunu Alfie, daha 8 yaşındayken annesini kaybettiği gün fark eder ve bu her an için sadece bir defa kullanabileceği yeteneğini ikinci defa yaşadığında tek kendisinin hatırladığını fark eder. Bu nedenle anıları karıştırmamak için kompozisyon defterleri tutmaya başlar. Afrika, Amerika ve yıllar arasında belki de binlerce kez denenmiş bir kez daha anlarıyla dolu bir eserdi. Pişmanlıklar, anların önemi, annesinin ve büyükannesinin nasihatler, tek yakın arkadaşının başına gelenler ve tercihler hepsi Alfie'yi Alfie yapan anlardı. Tüm bunların arasında çok sevdiği Gianna'sı ve aşkın tekrarı olmayacağı gerceği Alfie'ye farklı yollar oluşturmuştu. Sizce bu yetenek bir ödül mü yoksa lanet mi? Birisini çok sevseniz en sevdigini halinizi mi göstermeye çalışırsınız yoksa olduğunuz gibi mi sevilmek istersiniz? Sizce bu yeteneği ile Alfie nasıl bir hayat yaşamış olabilir? Çevresindekiler etkilemiş midir? Kitap boyunca Alfie'ye birçok yerde kızsam da boyle bir gücle kim hata yapmaz ki? Ayrıca en sonunda seçtiği yol büyük bir cesaret isterdi bence. Bir de kitabın başının sonu olması çok hosuma gitti, bence en iyi sondu devamını okuyabilmek isterdim. #engelsizokurlaokuyoruz #reklamdeğiltavsiye
Bir Kere DahaMitch Albom · Destek Yayınları · 202641 okunma