Gönderi

BU SESSİZLİK MASUM DEĞİL!
Ateşkes dediler, çocuklar yine öldü. Barış dediler, Gazze yine bombalandı. Dünya da her zamanki gibi birkaç üzgün emoji bırakıp hayatına devam etti. En korkuncu ne biliyor musunuz? Katliamın sürmesi değil sadece… İnsanların buna alışması. 72 bin can toprağa düşmüş, hâlâ “ama iki taraf da…” diye cümle kurabiliyorlar. Hâlâ boykotu küçümseyip “bir şey değiştirmez” diyebiliyorlar. Bir halk açlığa mahkûm edilirken kahvesini paylaşmaya devam eden insanlar var bu dünyada. İsrail artık sadece bomba atmıyor. İnsanlığın vicdanını da test ediyor. Ve çoğu insan bu sınavda rezil oluyor Mesele artık haber izlemek değil. Mesele tarafını belli etmek. Mazlumdan yana mı duracaksın, yoksa konforundan mı Bir çocuk enkaz altında can verirken susan herkes, o sessizliğin altında biraz insanlığını gömüyor. Sonra da dönüp “neden dünya bu hâle geldi” diye soruyorlar. Dün Gazze için sesi çıkanları “abartıyorsunuz” diye susturmaya çalıştılar. Bugün ölü sayıları normalleşti. Yarın tamamen unutmak istiyorlar. Heyhât! Kendine gel ey insan!
Filistin
··
1 +1'leme
·
2.593 Gösterim
4 Yorum
Aciz değiliz. İslam alemi olarak bu zulmü duruduracak gücümüz var. Fakat kimsenin bunu yapmaya niyeti yok, gerçek manada umursayan yok.
kırılan camları önce bir beze sarıp, keskin olmayacak şekilde çöpe atalım lütfen. hayvanlar çöpleri karıştırırken zarar görebiliyorlar. yere sigara izmariti atmayınız, kül atmayınız, ateş atmayınız lütfen, karınca gibi canlılar yanabilir.
boykota dikkat edenlere duyurulur #277425795 #AidCoalitionToGaza #FreeUyghur #GazzeİçinBirleşelim #DoğuTürkistanİçinBirleşelim
Qəflətdə olanda zülm də insanlara adiləşir...
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.