2026 64. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2026 17:22
Merhabalar değerli kitapseverler, bugün sizlere Samet Biricik’in kaleminden çıkan Nar Çiçekleri Barut Koktuğunda adlı kitabı tanıtmak istiyorum. İdris derslerinde oldukça başarılı, parlak bir öğrenci. İdris’in edebiyat ve tarih öğretmenleri berrak zihninden büyük başarılar elde edeceğini düşünüyorlar. İdris’in babası Hacı Abdullah Bey ise İdris’in gelecekte bir devlet dairesinde memur ya da kürsü başında bir öğretmen olduğunu hayal ediyor. Ama tüm bunlara rağmen İdris okulu bırakıp terzi olmaya karar veriyor, bu karar üzerine babası Hacı Abdullah ise oğlu İdris’i çırak olarak usta Habib’in yanına veriyor. İdris’in dünyasında artık okul kitapları yerine mezuralar, sabunlu tebeşirler ve makaslar yer alıyor. İdris çalıştıkça diktiklerinin üzerine beyitler işlemeye başlıyor. Ve çalıştığı dükkâna bu beyitleri okumaya gelen Leyla isimli bir kız geliyor. İdris Leyla’yı görünce âşık oluyor. Leyla’nın babası Süleyman Bey, İdris’in Leyla için ceketinin astarına şiirler işlediğini fark ediyor ve Leyla’ya terzi İdris ile görüşmesini yasaklıyor. Ertesi gün Süleyman Bey İdris’in çalıştığı dükkâna gidiyor ve İdris’i tehdit edip ona ait olan defteri parçalıyor. Bu olaylardan sonra İdris Peşaver’e gidiyor. Sonra neler mi oldu? Sonrası kitapta. İdris ve Leyla kavuşabilecek mi? Bu sorunun cevabı ise kitabın içerisinde saklı. İdris ve Leyla’nın o saf, temiz aşkını okuyoruz; ayrıca birçok insanın çatışmaların ortasında yaşam mücadelesi verirken ölümle sonuçlanan yaşanan olayları da okuyoruz bu kitabın içerisinde. Kesinlikle herkesin okuması gereken etkileyici bir kitap. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.
Nar Çiçekleri Barut KoktuğundaSamet Biricik · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20264 okunma