Herkese merhaba
Bugün sizlere klasik kitap tadında, okurken hem düşünüp hem de kendi içinizde bir yolculuğa çıkacağınız çok güzel bir kitap tavsiyesi ile geldim
Bazı kitapların ruhu vardır, yani biz okurken öyle hissederiz. Bu his yazarın anlatımından mı yoksa söylemek isteyip de söyleyemediğimiz sözleri bağıra bağıra susmak zorunda kaldığımızdan ve kendimizden bir parça bulduğumuzdan mı kaynaklanır bilinmez ama o ruhu hissederiz.
Geçmişten Düşenler ince ama okuduktan sonra etkisinde kalacağınız bir eser. Aslında tam olarak nasıl anlatacağımı da bilmiyorum ama bir yerden başlamak lazım en azından okurken hissettiğim duygulardan bahsede bilirim.
Hayat öyle bir mücadele ki bazen bile bile yanlış yapıyoruz, o yanlışın bize zarar vereceğini bildiğimiz halde ısrarcı oluyoruz. Yürüdüğümüz yol, inandığımız e sevdiğimiz kişi, etrafımızdaki insanlar, doğru bildiğimiz yanlışlar yada yanlış olduğuna inandığımız doğrular ve herşeyin üst üste geldiğini hissettiğimiz, hayatımızın kırılma noktasına geldiğini hissettiğimiz o an. Bu eser bizi tam da o anda yakalayıp hayatımızı yeniden gözler önüne seriyor, yani ben öyle hissettim. Kitaptaki bazı karakterlere kızmam ve onlar için üzülemem de aslında kendime karşı yaptığım haksızlıklar için gecikmiş bir tepki gibiydi.
Geçmişten Düşenler bana göre hissederek okunması gereken bir kitap, ben ne kadar anlatsam da kendi hikayem dışındaki hikayeleri bilmediğim için anlatmam yetersiz kalabilir. Bence herkesin okuyup kendi içinde yaşadığı ve yüzleşmek istemeyip ertelediği duyguları ile hesaplaşması gerekiyor, çünkü bu kitapta anlatılanlar kurgu gibi görünse de hayatın içindeki gerçeklerin ta kendisi.