2026 54. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2026 00:00
Bu kitaba başlarken aklımda zaten tatlı bir aşk hikayesi okuyacağım düşüncesi vardı ve gerçekten de düşündüğüm gibi bir kitap oldu diyebilirim Benim Yolum Sensin bana daha çok huzur veren, sakin sakin okuyup karakterlerle vakit geçirmek isteyeceğiniz bir okuma sundu. Kitapta Karadeniz’in bir bölgesinde yaşayan Asya ve ailesine konuk oluyoruz Asya 23 yaşında, Türk dili ve edebiyatı mezunu ama aynı zamanda ailesinin işlettiği kafede çalışıyor ve çiçekçi dükkânıyla ilgileniyor. Asya karakterinin en sevdiğim yanı çiçeklerle kurduğu bağ oldu Her çiçeğin hikâyesini, efsanesini bilmesi ve onlara bir canlı gibi yaklaşması gerçekten çok güzeldi. Çiçekleri sadece işi olduğu için değil, gerçekten sevdiği için hayatına dahil ettiğini hissediyorsunuz. Hikâyeye daha sonra Toprak karakteri dahil oluyor Kendisi bir mimar ve ailesiyle birlikte bölgeye geliyor. Asya’nın babasıyla beraber bir otel projesine başlamalarıyla yolları kesişiyor. İlk başta daha şehir hayatına alışkın biri gibi görünse de Asya ile tanıştıktan sonra ikisinin birbirine ne kadar iyi geldiğini hissediyoruz Aileler aracılığıyla başlayan tanışmaları zamanla tatlı bir yakınlığa dönüşüyor. Ama kitabın beni üzen tarafı kesinlikle kısa olması oldu Özellikle son sayfalarda Asya ve Toprak’ı daha fazla okumak, ilişkilerini daha derinden hissetmek istedim. Bazı olaylar bana biraz hızlı ilerlemiş gibi geldi ama bunu bir eksiklikten çok “keşke biraz daha uzun olsaydı” hissi olarak yaşadım. Kitapta en sevdiğim detaylardan biri Asya’nın çiçeklerle ilgili anlattığı efsanelerdi Bir de annesinin limonata tarifi ve Asya’nın kakaolu tarçınlı kurabiye tarifi… Bunlar bana sadece tarif gibi gelmedi; bir işi sevgiyle yapmanın ne kadar kıymetli olduğunu hissettirdi Bu kitapta büyük olaylar ya da aksiyonlar yok Daha çok sıcak bir aile, huzurlu bir atmosfer ve tatlı bir aşk okuyorsunuz. Ben sevdim, hatta devamı olursa Asya ve Toprak’ı tekrar okumayı çok isterim
Benim Yolum SensinEcrin Su Acar · Patara Kitap · 20263 okunma