2026 1. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2026 22:40
Uzun zamandır rs den çıkıp okuduğum ilk kitap. Türk edebiyatına ağırlık vermek istediğim bir dönem almıştım ve bugün bitirdim. Osmanlı döneminde İstanbulun üst tabaklarında birkaç ailenin etrafında yaşanan olaylar konu alınmış. Kitaptaki karakter yoğunluğu isimlerin eski isimler ve yabancı isimler olması odaklanmamı zorlaştırdı. Eğer ilk kez başlayacaksınız böyle bir kitap sizi yorabilir. Bencil,kıskanç ve kibirli olan Zekai ve iyi niyetli saygılı biri olan arkadaşı Resminin dostları Madam Hampursuna aşık olmalarıyla olaylar başlar. Zekai ukalaca bir tavırla madama ilanı aşk eder ve aldığı cevap sonrasında arkadaşıyla madamın yasak aşkını ortaya çıkarıp onları rezil etmek için uğraşır. Kitapta kadın karakterlerden çoğu zaman karı,yosma,aşufte gibi bahsedilmesi hoşuma gitmedi ancak dönem romanı olduğu için üzerinde durmamaya çalışacağım. Karnaval yani balodaki diyaloglar saçma ve anlamsız geldi. Kitabın sonu beklemediğim bir şekilde bitti bu konuları olan kitaplara kıyasla daha farklı bir sonu vardı. Bir yerden sonra sardı ancak o karakter yoğunluğu ve isimlerin zorluğu başta sıkabilir.
KarnavalAhmet Mithat Efendi · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025100 okunma