Merhaba bugün sizlere çok sevdiğim bir okuma ile geldim.The Kitap Yayınları ndan çıkan "ZÜRAFALARLA BATIYA DOĞRU" kitabı.
Ana karakteri hayvanların olduğu her kitabı çok sevmişimdir zaten.Bir de gerçek bir olaydan ilham alınmış olması daha bir can alıcı oldu benim için.
"İnsan ruhunun bir parçası,hayvan sevgisini tadana dek uykudadır."
Kitap çok sevdiğim bir sözle başlıyor.
Kitap bizi 1930lu yılların cAmerika'sına götürüyor. O zamanlar Büyük Buhran döneminin yaşandığı yılların sonlarına denk geliyor.Bu dönemde kıtlık bir yandan tufanlar bir yandan yaşam koşullarının çok zorlu olduğu dönemlerdi.
Bu buhran döneminde bir gemi kazasında mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başaran iki zürafanın Newyork'tan Güney Kaliforniya'daki San Diego Hayvanat Bahçesine doğru nakledilme hikayesini anlatmaktadır kitap.
Özel olarak onlar için tasarlanan bir kamyonet ile zorlu yolculuk başlayacaktır.
Bu yolculukta zürafalara eşlik eden üç kişi vardır.
Yetim bir genç olan Woodrow Wilson Nickel,yanında da hayvan bakıcısı Riley Jones ve Amerika'nın ilk kadın gazetecilerinden olan Augusta Red vardır.
Amerika kitasını baştan sona geçmek tabiki kolay olmayacaktır.
Uzunnn ve farklı bir deneyim onları bekliyordur.
Dışarıdan bakıldığında çok sert bir mizaca sahip olan Riley için bu yolculuk bir dönüşüm olacaktır.
Tabi çocukluktan kalma travmaları olan yetim genç Wilson ile zürafalar arasında çok değişik ve kuvvetli bir bağ oluşacaktır.
Yol boyunca her şey güllük gülistanlık değildir.Çöl fırtınaları,kötü niyetli insanların saldırıları,yol güzergahındaki aksilikler derken uzun süren bu yolculuk kamyondaki herkes için adeta bir yeniden dönüşüm etkisi oluşturacaktır.
Hem hüzünlü hem de sevgi ve dostluk dolu bir kitaptı.
Kitabın sonunda gerçek resimler de bulunmaktadır.
Okuyan herkesin sevdiği kadar varmış.
Filmi olsa izlenir.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.