Karahindiba // #kitapyorumu
2026 17. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2026 22:43
•Konusu • İlk 20 sayfasında yoğun duygusal betimlemeler okuduğumuz kitapta Sinan’ın sevgilisi Beste tarafından aldatılmasının ardından girdiği yoğun psikolojik bunalımın ardından karşısına çıkan iş fırsatıyla yaşadıklarını okuyoruz. Aldatılmasının ardından iş yerinden de istifa ettirilen Sinan’ın yaşadıkları hep üst üste gelir. En son bir iş ilanı ilgisini çeker. Zengin bir ailenin şoförlüğünden şirket işlerine, kişisel ihtiyaçlarından meme kanseri olan eşiyle tedavilerinde eşlik etmeye kadar yardımcı olacak, bir nevi hayatlarına ortak olacak biri arandığı ve sosyal hayatının da buna müsaade edebilecek biri olması yazıyordu. Sinan umudu olmayarak başvuru yaptı. Birkaç gün sonra Sinan’ı görüşmeye köşke çağırdılar. Sinan geldiğinde görüştüğü Kadir bey böyle birine en çok hasta olan eşi Ece için ihtiyacı olduğundan, birlikte bu süreci geçirirken yardımcı olabilecek nitelikli birini aradığını söyledi. Konuşma sonunda bu iş için Sinan’ın uygun olduğuna karar verip işe aldı. Kadir beyle görüşmeleri esnasında onlara servis yapan yardımcıları Ceylan, Sinan’ın dikkatini çekmişti. Günler ilerledikçe bu hissiyatın büyümesine şahit olacak gibiydi. Sinan köşkte çok keyifli zaman geçiriyor, her şeyin kendisine altın tepside sunulmasının şaşkınlığını ve mutluluğunu yaşıyordu. Bir yandan Ceylan’ın iç dünyasına girmeye çalışıyor, diğer yandan eşi Ece için harap haldeki patronu Kadir beye destek oluyordu. Sinan’ın köşkteki sefa dolu ve işine bağlılıkla geçen günleri Ece hanımın tedavisi için Milan’a gideceğinden iki gün önce yaşadığı olayla bozulur ve hüzün dolu günler onu karşılamaya başlar. Bununla birlikte hiç beklenmeyen olaylar Sinan’ı bulur. Sinan o olaylarla mücadeleye devam eder. Bir yandan kendi üzüntüsünü dindirmeye diğer yandan eşi için harap olmuş Kadir beye destek olmaya çalışan Sinan’ın bu yaşadıklarıyla başa çıkma çabasıyla olayları çözümleme çabasını oldukça akıcı bir dille okuyoruz. Ve bir defter… Sırlar, gerçekler, acılar, oyunlar, olağanüstü bir hikaye sizlerle. •Benim Yorumum • Son zamanlarda okuduğum en keyifli kitaplardan biriydi. İlk 20 sayfası gerçekten sıkmıştı çünkü ben uzun süre duygusal betimlemeleri asla okuyamıyorum. Çok yavaş ilerledi, çok tekrara düştüm ve çok defa bırakmayı düşündüm. Ama iyi ki bırakmamışım. O ilk sayfalardaki betimlemeleri okurken bile yine zevk aldım aslında. Zevk verici bir ağırlıkta ilerliyordu diyebilirim. Ve bu kitapta çizdiğim alıntıların mükemmelliğini daha hiçbir kitapta bulamadım. O cümlelerin derinliği, metaforların yerindeliği beni öyle meshettti ki. Uzun süredir hiç bu kadar lezzet almamıştım bir kitaptan. Sizlere de mutlaka tavsiye ederim, kişisel muhakeme açısından çok yerinde bir kitap. Öyle çok hayatı hayatı sorgulatıyor ki anlatamam. Sonunda bütün olayların mantıklı bir zemine oturması ve okuduğumuz şeylerden apayrı detaylar fark etmek çok hoştu. Mutlaka ama mutlaka okumalısınız. Bayılacaksınız.
KarahindibaMehmet Emin Güneş · Aya Kitap Yayınları · 20214 okunma