2026 4. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 22:38
Herkese merhabaa! :) #UmutSerisi’nin tam beş yıldır beklediğim beşinci kitabı Güz Gözleri ile geldim bugün… Serinin ikinci kitabı Asi ve Mavi Günnur’unun öyle bir kız kardeşi vardı ki… Zavallı Günnur’un tüm hayatını altüst etmiş, bunu yaparken kendi hayatını daha da beter hâle getirmişti. Aradan yıllar geçiyor ve bu kitapta o kız kardeşin, yani Selnur’un bambaşka bir yüzüyle karşılaşıyoruz. Geçmişte yaptığı her şeyden hâlâ büyük bir pişmanlık duyarak kendini suçlamaya devam eden, hayatın sillesini yemiş ve çektiği acılarla olgunlaşmış; Rabb’ine yönelip tüm hatalarına bedel olacağını düşünerek yalnızlığı seçmiş bir kadındır o artık. Tek gayesi ise eğitim verdiği öğrencilerinin kendisi gibi büyük hatalara düşmelerine engel olmaktır. Onları korumak için başı sürekli belaya girse de, sık sık nezarethaneye düşse de bu gayesinden vazgeçmez. Mehmet komiser ise sürekli nezarethaneye düşen, kafasının dikine giden ve kimseye eyvallahı olmayan bu genç kadın için endişe duymadan edemiyordur. Bir yanı onunla evlenip onu tüm pisliklerden korumayı deli gibi isterken diğer yanı yıllar önce ölen karısına karşı büyük bir suçluluk hissediyordur. Fakat, Selnur’un geçmişinden çıkagelen kirli yüzler işin içine girince daha fazla dayanmaz ve onu evliliğe ikna eder. Suçluluk hissini bastırmak için ise kendine ve genç kadına bunun yalnızca bir mantık evliliği olduğunu söyler. Selnur’a olan hislerini kabullenmeye hazır olduğundaysa hiç beklemediği bir şey olur ve öldü sandığı eski karısı geri döner. Selnur’un kendini sürekli suçlu hissetmesi, toplum baskısı, o çirkin yaftalamalar ve en çok da Mehmet’in deli eden dengesiz ve hadsiz tavırlarıyla, kitabın yaklaşık ilk yüz sayfası fazlasıyla sinir bozucuydu. Yazarı bilmesem, güvenmesem o dakikada okumayı bırakırdım. Ama iyi ki yazara güvenmeyi seçtim ve okumaya devam ettim, o da beni hiç yanıltmadı. Selnur başta kendine çok haksızlık etse de öyle güzel ve bilinçli bir şekilde toparlandı ki, mümkünmüş gibi her sayfada daha mükemmel bir kadına dönüştü. Ve Mehmet’e o başlardaki tavırlarının bedelini öyle bir ödetti ki ilk kez bir erkek karaktere acımış olabilirim. Bu arada diğer karakterlerle tekrar karşılaşmak da çok iyi geldi. Sanki gerçekten tanışıyor muşuz gibi onları her okuduğumda eski dostlarıma kavuşmuş gibi hissediyorum. Ha bir de yeni karakter kilidi açıldı. :) Şimdi de merakla Musa’nın hikâyesini bekleyeceğim iyi mi. :( Anlayacağınız seririnin tüm kitapları gibi bu kitabı da çok ama çook sevdim. Hatta bi’ tık daha fazla sevmiş olabilirim. Sizler de geçmişin karanlığı, kapanmaya yüz tutmuş yaralar ve derin pişmanlıkların arasında filizlenmeye çalışan bir aşkın mücadelesini okumak isterseniz -ki bence kesin istersiniz ;) - mutlaka bir şans verin derim. Bağımsız seri olduğu için sadece bu kitabı da okuyabilirsiniz ama ben en azından öncesinde Asi ve Mavi’yi okumanızı öneririm. O zaman Selnur’un hikâyesi çok daha anlamlı gelecektir. • Bağımsız seri • Anlaşmalı evlilik • Yavaş gelişen aşk • Melankolik romantizm • Geçmiş travmalar • Geçmiş-şimdiki zaman • Çoklu bakış açısı • İslamî detaylar Şeyma Demir
Güz GözleriŞeyma Demir · Dokuz Yayınları · 202583 okunma