Benjamin ve Tersine Yaşam - Spoiler
2026 26. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2026 05:24
Sanırım uzun zamandır bu kadar ilginç bir hikaye okumamıştım. Kitabın adıyla birebir uyuşan bu öykü, aynı zamanda Brad Pitt başrolünde bir film olarak karşımıza çıkıyor. Aslında her zaman böyle olsa nasıl olurdu dediğim kurgusal bir yaşamı 50 sayfada özetleyebilmiş yazar. Gerek dilin sadeliği gerekse yazının akıcılığı beni adeta kitabın içine çekti. Kitabın tek kötü yanı 50 sayfada bu şaheseri tamamlamak zorundasınız. Gönül isterdi ki bir 200 sayfa daha okuyalım ancak bazen kitapların da heyecanını arttırmak için olabilecek en güzel ve en sade şekliyle bitirmek lazım. Kitapta aynı zamanda çocukluktan erişkinliğe ordan da yaşlılığa adım atan bir insanın hayatı kronolojik olarak tam tersinden verilmiş. İnsanların yaşamımızın farklı evrelerinde bizi nasıl gördüğü, çevremizin bize nasıl baktığı ve en önemlisi bir babanın sosyal çevresinin düşüncelerinden dolayı kendi öz oğlunu tam olarak sahiplenemeyişi. Bir erkeğin hayat evreleri ve ilgileri kısa sayfalarda okuyucuya olayı zihninde bir film şeridi oluşturacak şekilde veriliyor. Dilinin sade olması sebebiyle ortaokuldan itibaren okuma meraklısı herkesin zevkle okuyacağını düşündüğüm bir kitap.
Benjamin Button'ın Tuhaf HikayesiF. Scott Fitzgerald · Kızıl Panda · 202127,8bin okunma