Selam
Size kısa ama etkisi uzun sürecek, kendinizle içsel bir yolculuğa çıkacağınız; düşündükçe geçmişe döneceğiniz, hayatı ve kendinizi sorgulayacağınız bir kitapla geldim. @hulya1308_ kaleminden çıkan, @patarayayınlari tarafından yayımlanan #Yankı kitabını gelin birlikte inceleyelim.
Öncelikle biraz konusundan bahsedeyim...
Sare, kendini tamamen işine adamış biridir. Hatta "gecesini gündüzüne katmak" deyiminin vücut bulmuş hâlidir desek yanlış olmaz. Yine yoğun geçen bir iş gününde kardeşinin doğum gününü unutur ve tam 72 saatin sonunda evine döndüğünde koltukta uyuyakalır.
Şimdi anlatacağım kısım bana da okurken oldukça ilginç gelmişti. Gözlerini açtığında kendini 1985 yılının İzmir'inde, sahil kenarında bir çimenin üzerinde bulur. Asaf Bey'in saat dükkânında başlayan bu sıra dışı yolculuk, paralel evrende kendisinin bir yansıması olan Sema'nın seramik dükkânında devam eder. Üstelik yüzünü hiç görmediği bir rehber de bu yolculuk boyunca ona eşlik etmektedir.
Sare, seramik dükkânından çıktığında kendini bambaşka bir evrende bulur. İlk olarak çocukluğunun geçtiği mahalleye, ardından karanlık bir ormana ulaşır. Geçmişin tüm gerçekleri artık gözlerinin önündedir. Yapması gereken tek şey o ormana adım atmaktır.
Ormana girdiğinde, Sare'nin neden bugünkü hâline dönüştüğünü daha iyi anlıyoruz. Yıllarca "Sen bir yükten başka bir şey değilsin." sözleriyle büyümüş; kendini kanıtlamak ve özgür olmak için durmadan çalışmıştır. Bu uğurda en sevdiği insanlardan biri olan kardeşiyle arasına nasıl duvarlar ördüğüne de tanıklık ediyoruz.
Hayallerinin küçümsenmesine, yaptığı çizimlerin çöpe atılmasına, kırılan bir oyuncağın suçlusunun bile o ilan edilmesine şahit oldukça kalbinizde ince bir sızı hissedeceğinize eminim.
Peki Sare geri dönebilecek mi? Şimdiki zamana döndüğünde onu neler bekliyor?
Bunları merak ettiyseniz sizi de Sare'nin çıktığı bu yolculuğa eşlik etmeye davet ediyorum.
Kitap hakkında daha fazla şey anlatmak isterdim ancak yazarın akıcı kalemini ve hikâyenin sürprizlerini bozmak istemiyorum. Üstelik kısa olmasına rağmen dolu dolu bir anlatıma sahip olan bu kitap, içinizdeki #Yankı'nın dışa vurmasına da vesile olabilir.
En iyisi, Sare'nin hikâyesine ortak olup tüm cevapları kendiniz keşfedin.