Büyük bir hayal kırıklığı
Puan vermedi·%21 (116/544 syf.)·
Büyük bir heyecanla başlayıp beklentimi bulamadığım için yarım bırakmak zorunda kaldığım bir kitap oldu maalesef. Kitap, konu olarak bence çok heyecan vericiydi. Yani en azından reenkarnasyon manhwaları okumayı seven birinin ilgisini çekeceğini düşünüyorum ne kadar klasik de olsa. Kitabı seven çok fazla insan görünce benim de beklentim gerçekten yükselmişti ama beklentilerimin hiçbiri karşılığını bulamadı maalesef. Beğenememe nedenlerime gelelim şimdi. İlk olarak yazarın yazım dili çok basitti. Evet akıcıydı ama anlatımda yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bir olayı anlatırken de bir yerin betimlemesini yaparken de eksik kaldığını düşünüyorum ve bu fantastik bir kitapta bütük bir eksiklik bence. Sanırım yazarın ilk kitabıymış o yüzden bunu kabul edilebilir buluyorum elbette ki diğer kitaplarında geliştirecektir. İkinci problemimize gelirsek karakter derinliği çok kötü yazılmıştı. Diyaloglar ve düşünceler öylesine yazılıp geçilmiş gibiydi. Hatta neredeyse karakter değil tip boyutunda kaldıklarını söylemek zorundayım. "Kötü karakter" kötü değildi, iyi karakterler çok zorlamaydı. Yani bilemiyorum her şey bana çok yüzeysel hissettirdi. Üçüncü problemimizdeyse olaylarla ilgili problemlerim var ama bu kitabın ilerleyen kısımlarında mantıklı sebeplere bağlanıyor da olabilir ön yargıyla yaklaşıyorsam özür dilerim. Kitapta sanki evrenin düzgün açıklanamamasını ve karakterlerin yüzeyselliğine bahane bulmak için girdiğim kitabın zayıflıkları vardı işte diyerek geçiştirimiş gibi hissettirdi. Muhtemelen canavarların tünellerden geliş sebebinin ileride açıklaması vardır ona bir lafım yok. Bir de ana karakter kızımızın davranışlarını "İçine girdiğim kişinin karakteri böyle olduğu için ben de ondan etkilendim" mantığında açıklamalarla fazla saf ve iyi niyetli davranışları bana son derece mantıksız geldi. Bilemiyorum belki yanlış düşünüyorumdur ama ben zaten yan karakterim diye kendi karakterini kenara bırakmaya çalışmak bana çok mantıksız geldi. Hadi olayların akışı bozulmasın diye böyle davranacaksın onu anladık diyelim baştan itibaren kötü karaktere neden iyi davranıyorsun o zaman onunla da iletişim kurmaman gerekirdi. Dördüncü olarak da okurun salak yerine koyulduğu bir kitap daha okuduk maalesef. Bize göstermek yerine açıklamayı çok fazla yerde tercih ediyordu ve bu bir yerden sonra gerçekten sinir ediyordu. Beşinci olarak aslında bu tam problem sayılır mı bilmiyorum daha çok benim beklentimle alakalı ama kötü karakterin kötü olmaması bence çok kötü açıklanmıştı. Ben kötü karakterin kötü bir şeyler yaptığını kızın da arkadaşlarının yanında durduğunu sonradan mecburiyetten falan aynı ortamda durdukça kötü karakterin o kadar da kötü olmadığını fark etmemesini ya da kötü karakterin karakter gelişimi göstermesini isterdim. Kızın baştan itibaren belki kötü biri değildir diye inatla iyi yaklaşması bu konuda çok sinirlerimi bozdu. Bu da yazarın ilişkilerini hızlıca görmemizi sağlamak için yapmaya çalıştığı bir şey sanırım. Son olarak büyü odaklı bir kitap değil de aşk odaklı bir kitap olduğunu düşünüyorum geldiğim yere kadar. Eğer benim gibi slow burn ve olay ağırlıklı bir kitap bekliyorsanız size uygun olmayabilir. Az bir kısmını okuduktan sonra bu yorumu yapmam belki yanlış olabilir ama buraya kadar ki yorumlarımı paylaşmak istedim ön yargıyla yaptığım bir yorum varsa özür diliyorum. Umarım yazar daha sonraki kitaplarında kendini geliştirir.
Yan Karakter 1Sareinn · Guardian Yayınları · 2026141 okunma