Mira Demirkıran ’ın Bodrum Katındaki Makine kitabı. Bu incelemeyi benim için asıl özel kılan durum ise Bodrum Katındaki Makine ve Mira Demirkıran henüz 10 yaşında olması. Bir çocuğun hayal dünyasının sınırlarını görmek adına heyecanla başladığım bu macera, beklentimin çok üzerinde bir akıcılık sundu.
Mira Demirkıran kendi yaş grubunun o saf, meraklı ve sınır tanımayan hayal gücünü kurguya o kadar iyi yansıtmış ki, yetişkin bir okur olarak sayfaları merakla çevirdim.
Bilim kurgu ve macera ögeleri, sıkıcı detaylara boğulmadan, tam tadında ve merak unsurunu hep diri tutacak şekilde işlenmiş.
10 yaşındaki bir kaleme göre cümle kurma becerisi, kelime seçimi ve tempoyu ayarlama yeteneği gerçekten takdire şayan. Akıcı, yormayan ve okuyucuyu hikayenin içinde tutan yalın bir dili var. Hem akranlarına okuma alışkanlığı kazandırmak için harika bir alternatif hem de biz yetişkinler için çok keyifli bir mola,
Genç yaşta ekrana sıkışıp kalmak yerine kelimelerle, edebiyatla kendine bir dünya kuran ve ilk eserini bizlerle buluşturan sevgili Mira Demirkıran'ı canıgönülden tebrik ediyorum.
Geleceğin büyük yazarlarından birinin ilk adımlarına şahitlik etmek çok kıymetli.
Macera, gizem ve çocuk gençlik edebiyatı seven herkese, özellikle de çocuklarına ilham vermek isteyen ebeveyn ve öğretmenlere kesinlikle tavsiyemdir.
Mira DemirkıranBodrum Katındaki Makine