·640 syf.····Okunma: 07 Mayıs 2026 17:06 Uzun zamandır yorum yazmayı süründürdüğüm bir kitap. Önce biraz konusunda bahsedeyim. Kitap 80 yılında darbe döneminde geçiyor. Ayten kenar mahallelerde birinde yaşayan ailevi sorunlarla boğuşan, berbat bir babaya ve bir sürü kardeşe sahip bir kızımız. Bir gün mahallelerine yeşil parkalı bir genç taşıyor ve Ayten'in ilgisini çekiyor. Sonrasında tanışıyorlar ve adının Akın olduğunu öğrendiği çocuğa zamanla aşık oluyor. Her ne kadar geçmiş travmaları sebebiyle karşı çıksa da Akın da ona ilgi duyuyor ve biz Ayten'in ailesiyle ve Akın ile ilişkisini okuyoruz. Tabi bir de Ayten'in patronu Kenan Bey var. Başlamadan önce beklentim gerçekten çok yüksekti belki de ondan kaynaklı çok da beklentimi karşılamadı maalesef. Hikaye çok güzel, karakterleri sevdim ama diyaloglar gerçekten fazla basit geldi. Bence kitabın en büyük sorunu burada. Ve bir de gereksiz uzun olması diyebilirim. Dönem hikayesi okumayı ve izlemeyi severim ama burada Ayten karakterinin yazılış şekli olsun, diğer karakterlerle diyalogları olsun fazla basit ve günümüz hissettirdi. Buna rağmen o sondan sonra ikinci kitabı bayağı merak ettim diyorum diyebilirim. Umarım yazarın kalemi diğer kitaplarda daha da gelişmiştir.