2026 1. kitabı
Kronik Kitap etiketiyle okura sunulan, adeta modern bir "kendini bilme" (nosce teipsum) manifestosudur. Cüceloğlu, batı psikolojisinin bilimsel rasyonalitesiyle Anadolu irfanının o bilge, şefkatli ve lirik dokusunu tek bir potada eriterek; insana kendi varoluşsal sınırlarını aşması için şiirsel bir kılavuz sunar. Kültürel kodlarımızın derinliklerine inen bu rehber, zorluklarla başa çıkma ve hakiki bir yaşam kurma noktasında son derece yapıcı, umut dolu ve entelektüel derinliği olan bir yol haritası çizer; yazarın samimi dili okuru içsel bir aydınlanmaya davet eder. Madalyonun diğer yüzünde ise eser, popüler kişisel gelişim türünün kaçınılmaz sığ sularına yer yer yaklaşma riski taşır; söyleşi formatının getirdiği doğallık bazen konusal tekrarlara ve akademik derinlik arayan okur için fazla pragmatik/didaktik kaçabilecek nasihatvari bir tona bürünmesine yol açar. Yine de bu durum, ömrünü insana adamış bir bilgenin dimağından süzülen bu kültürel mirasın kıymetini azaltmaz; aksine hayatın kaosu içinde durup nefes almak isteyen her ruh için sığınılacak dingin bir liman vazifesi görür.
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202137,7bin okunma