2026 35. kitabı
Merhaba kitap dostlarım, Bugün sizlere okurken yüzümde sürekli bir tebessüm bırakan, sıcacık atmosferiyle kalbimi fetheden bir kitapla geldim. Bazı kitaplar vardır; okurken yüzünüzde sürekli bir tebessüm bırakır, karakterleriyle sizi kendi mahallesinin bir sakini yapar. Elzem Leyla Gecesi tam da böyle bir kitaptı benim için. Leyla, ailesinin yaşadığı büyük kaybın ardından annesine destek olmak için hayatını yeniden şekillendiren güçlü bir genç kadın. Evlilik konusunda birçok görücüsü olmasına rağmen kimseye sıcak bakmıyor. Ta ki Akın'ın adı karşısına çıkana kadar... Akın ise mahallenin sevilen isimlerinden biri. Geçmişinde yaşadığı uzun ilişkinin izlerini hâlâ taşısa da kalbi, parkta gördüğü siyah saçlı kıza çoktan yönelmiş durumda. Görücü usulü başlayan tanışmaları, zamanla samimi sohbetlere, tatlı atışmalara ve yavaş yavaş büyüyen bir aşka dönüşüyor. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri Leyla ve Akın'ın mesajlaşmaları oldu. İlk tanışma dönemlerinin verdiği o tatlı heyecan, çekingenlik ve yanlış anlaşılmalar son derece gerçekçi yansıtılmıştı. Özellikle Akın'ın Leyla'ya olan yaklaşımı, onu dinlemesi, anlamaya çalışması ve her koşulda yanında durması hikâyeye ayrı bir sıcaklık katıyordu. Elif karakterinin hikâyedeki yeri ve yaşanan gelişmeler merak unsurunu canlı tutarken, Ezgi ise zaman zaman sabrımı zorlayan karakterlerden biri oldu. Ancak her karakter olay örgüsüne kendi rengini katmayı başarmıştı. Mahalle kültürünün, aile bağlarının, dostlukların ve sevginin ön planda olduğu bu hikâyede büyük dramlar yerine samimiyet ve içtenlik hâkimdi. Leyla ve Akın'ın birbirlerine duydukları güveni, birlikte büyüyen sevgilerini ve kurdukları o güzel geleceği okumak oldukça keyifliydi. Sıcacık atmosferi, akıcı anlatımı ve kalbe dokunan karakterleriyle Elzem Leyla Gecesi, romantik
Elzem: Leyla GecesiHümeyra · Guardian Yayınları · 2026122 okunma