Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 08 Haziran 2026 10:08 Bazı çocuklar korkularını yüksek sesle dile getirir, bazıları ise sessizce içinde taşır. Çocuklarda Anksiyete: Sakin Ol! tam da bu sessiz çığlıkları duymaya çalışan bir kitap.
Emily R. Greenfield, çocukların kaygılarını yalnızca bir problem olarak değil, anlaşılmayı bekleyen bir duygu olarak ele alıyor. Kitabı okurken, birçok çocuğun davranışlarının altında aslında görülmek ve anlaşılmak isteyen bir ruh hâlinin yattığını fark ettim. Bazen bir çocuğun öfkesi, bazen içine kapanıklığı, bazen de sebepsiz gibi görünen korkuları; aslında yardım çağrısının farklı yüzleri olabiliyor.
Kitabın dili oldukça sade ve akıcı. Psikoloji alanında uzman olmayan okuyucuların bile rahatlıkla anlayabileceği bir anlatım sunuyor. Özellikle ebeveynlerin çocuklarına karşı daha sabırlı ve empatik yaklaşmalarının önemini vurgulaması etkileyiciydi.
Elbette çok derin akademik bilgiler sunmuyor; ancak amacı da bir uzmanlık kitabı olmak değil. Daha çok farkındalık oluşturmayı ve çocukların dünyasına biraz daha yakından bakabilmeyi hedefliyor. Bu yönüyle amacına ulaştığını düşünüyorum.
Çocukların bazen "yaramaz", "çekingen" ya da "huysuz" olarak etiketlenmeden önce anlaşılmaya ihtiyaç duyduklarını hatırlatan sıcak ve anlamlı bir eser. Özellikle ebeveynlerin ve eğitimcilerin okumasını tavsiye ederim.