·488 syf.····Okunma: 06 Haziran 2026 23:35 #şairimparatoriçe @engelsizokurrr tavsiyesiyle buluştuğum şahane eserler arasına girdi bile. Uzun zamandır okuduğum en etkileyici epik fantastik romanlardan biri oldu. Çin mitolojisinden ve halk hikâyelerinden ilham alan bu hikâye, yalnızca bir iktidar mücadelesini değil; sevgisizliğin, şiddetin ve güç hırsının insanları nasıl dönüştürebildiğini de çarpıcı bir şekilde anlatıyor.
Kıtlığın gölgesinde büyüyen Wei Yin’in, ailesini kurtarmak ve hayatta kalmak için sarayın acımasız entrikalarına adım atmasıyla başlayan hikâye beni ilk sayfalardan itibaren içine çekti. Wei’nin verdiği mücadeleyi okurken ona hayran olmamak mümkün değil. Güçlü, kararlı ve unutulmaz bir kadın karakterdi.
Kitapta en sevdiğim detaylardan biri ise şiirlerin ve kelimelerin bir silah gibi kullanılması oldu. Fantastik unsurların yanı sıra siyasi entrikalar, taht mücadeleleri ve karakterlerin geçmişleri öylesine başarılı işlenmiş ki, zaman zaman kime kızacağınızı, kime üzüleceğinizi şaşırıyorsunuz. Özellikle Prens Teren’in hikâyesi beni beklemediğim kadar etkiledi; bazı karakterlere duyduğum öfke yerini derin bir hüzne bıraktı.
Yazarın akıcı anlatımı ve güçlü betimlemeleri sayesinde Açelya Hanedanlığı gözümde canlı canlı canlandı. Masalsı bir atmosfer yaratırken gerçek dünyanın acımasızlıklarını da hissettirmeyi başarmış.
Finaline geldiğimde ise kalbimde burukluk ve hayranlık aynı anda vardı.
Duygusal derinliği yüksek, karakter odaklı, entrikalarla dolu ve klişelerden uzak bir fantastik roman arıyorsanız Şair İmparatoriçe’ye mutlaka şans vermelisiniz.