Finansal dehamız uykudadır, onu çağırmamızı bekler
Ömür boyu insanın karşısına bir kez çıkan milyon dolarlık anlaşmalar bulmak finansal deha gerektirir. Gel gelelim, finansal dehamız uykudadır, onu çağırmamızı bekler. Yetiştirildiğimiz kültürde para sevgisinin şeytanca olduğu bize öğretildiği için geri plana itilmiştir. Para kazanmak için çalışalım diye bizi meslek öğrenmeye teşvik etmiştir. Ne var ki, parayı kendimiz için nasıl çalıştıracağımızı öğretmeyi başaramamıştır. Maddi geleceğimiz için kaygılanmamamızı, çalıştığımız şirketin ya da devletin çalışma hayatımız sona erdikten sonra bize bakacağını öğretmiştir. Ancak bunun bedelini er ya da geç ödeyecek olanlar, aynı eğitim anlayışıyla yetiştirilen çocuklarımızdır. Verilen mesaj hala aynıdır. Çok çalışın, para kazanın ve harcayın. Eğer paranız yeterli gelmezse, borç alın. Ne yazık ki Batı dünyasının yüzde doksanı bu görüşü benimsemektedir. Nedeni basit, iş bulup para kazanmak için çalışmak daha kolay. Bu sürüye katılanlardan değilseniz, finansal dehanızı uyandırmak için size 10 adım öneririm. Kendi attığım adımlar bunlar, birkaçını izleseniz bile çok iyi. Beğenmezseniz kendi yolunuzu çizersiniz. Finansal dehanız kendi yönünüzü bulacak kadar uyanıktır. Zengin Baba Yoksul Baba Robert T. Kiyosaki
Finans