Çin'in Kültür Soykırımı
Bugün dünyanın bir yerinde, sadece kimlikleri ve inançları yüzünden milyonlarca insan sessiz bir yok oluşa mahkûm ediliyor. 2017 yılından bu yana, 1 milyondan fazla Uygur Türkü, Kazak ve Müslüman azınlık, hiçbir yargılama ya da mahkeme olmaksızın Çin tarafından "Mesleki Eğitim Merkezi" adı verilen modern toplama kamplarına kapatıldı. Sözde "eğitim" adı verilen bu karanlık duvarların ardında Uygur Türkleri sistematik işkencelere, acımasız darplara, taciz ve tecavüzlere maruz kalıyor. İnsanlar hücre cezalarıyla yalnızlaştırılıyor, rızaları dışında verilen tıbbi ve psikolojik ilaçlarla iradeleri ellerinden alınıyor. Buradaki asıl amaç son derece net: "Çinlileştirme" politikasıyla bir halkın ruhunu, Uygur kimliğini ve İslam inancını yeryüzünden tamamen silmek. Bu yıkım sadece dört duvar arasında da kalmıyor; koca bir medeniyetin izleri sokaklardan ve hafızalardan kazınıyor. Uydu görüntüleri, bölgedeki binlerce cami, türbe ve tarihi mezarlığın ya tamamen yerle bir edildiğini ya da minareleri ve İslami sembolleri sökülerek eğlence mekânlarına, depolara dönüştürüldüğünü açıkça kanıtlıyor. Kültürün can damarı olan dil ise büyük bir kelepçeyle susturulmuş durumda. Okullarda Uygurca eğitimin tamamen yasaklanması ve eğitim dilinin Çince yapılması yüzünden, yeni nesil kendi ana dilini konuşamadan, geçmişine, kültürüne ve öz kimliğine tamamen yabancılaştırılarak büyütülüyor. ​Bir halkı yok etmenin en acımasız yolu, onun geleceğini ve soyunu kurutmaktır. Doğu Türkistanlı kadınlar bugün sistematik ve zorlayıcı nüfus kontrol politikalarının kıskacında hayatta kalmaya çalışıyor. Kadınlara yönelik zorunlu kısırlaştırma, kürtaj ve bölgeye taşınan Çinli göçmenlerle Doğu Türkistan'ın demografisi bilinçli olarak değiştiriliyor. En ağır darbeyi ise ailelerinden koparılan, devlet yetimhanelerinde Çin kültürüne göre kimliksizleştirilerek büyütülen çocuklar alıyor. Doğu Türkistan'da yaşananlar bir kriz değil; bir halkın soyunu, dilini ve geleceğini kökten yok etme girişimidir. Yapılanlar sistematik BİR KÜLTÜR SOYKIRIMIDIR.
Alıntı
··1 alıntı·