2026 113. kitabı
Küllerin Geceyarısı ~ Tessa Hale . Ember Hollow Ejderhaları serisinde ikinci kitaptayız ve ilk kitaptan daha çok sevdiğimi itiraf etmem gerekiyor. “Ejderhalar varsa ben de varım” temalı bir okumaydı yine Hayden Parrish için üniversiteye başlamak yeni bir başlangıcı da beraberinde getirmişti. Hollow’a adım attığı anda karşılaştığı insanlarla birlikte soluksuz bir maceraya dâhil olduk. İlk kitapta karakterlerle tanışma ve bağ kurma -büyük bir kısmıyla bağ kurma- sürecini okurken, bu kitapta kızımız resmen asıl benliği ve güçleriyle tanışma evresindeydi. Knox ile karşılaşmamızın ardından ikizi Easton, profesör Maddox, Cael ve Cillian ile yolumuz kesişmişti ama favorim her zaman profesör olacak arkadaşlar. İlk kitapta üç karakterle biraz bağ kurmuş olsa da ilk kitabın sonunda yaşananların ardından Easton ile arasındaki ilişkinin değişmesi ve geçmişiyle, duvarlarıyla anlayabildiğim, okudukça daha da aşık olduğum Maddox ile yaşananlar bu kitapta daha da farklı bir noktaya taşınıyor. Ejderhalar, eş bağları ve ters harem temalı olduğunu bilerek başlamanızda fayda olduğunun bir kere daha altını çizmek istiyorum. Beş ejderhayla bağ kuran Hayden, peşindekiler, tehlikeler ve adım adım yaklaşan büyük tehdit derken bir an “Ne okudum ben ya?” moduna bağladım. Düşmanlar, tehlikeler, güçler ve bağlarla dolu bir kitaptı. Kızımızın eski oda arkadaşından hâlâ nefret ediyorum… Yine çok akıcıydı ve devamını merakla bekliyorum Easton’ın gözleri parladı. “Seni tanıyorum, Hayden. Kendi ruhumu tanıdığım kadar iyi tanıyorum hem de. Gerçek bir eş budur.” “Ama ben senin için gerçek bir eşten daha fazlası olmak istiyorum. Senin seçtiğin kişi olmak istiyorum. Sana zorla kabul ettirilen biri değil.”
Küllerin GeceyarısıTessa Hale · Nox Yayınları · 202659 okunma