Kitap Fuarından Okumalar/4
2026 21. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2026 15:36
Yazarlıkla ilgili okuduğum eserler olmuştu ama okurlukla ilgili bir eser hiç okumadığımı fark ettim. İyi Okuyucu Olmanın Şifreleri ile ilk oldu. :) Kitap okurlara rehber olurken işin acı ve gerçeklerinden de bahsediyor... Kitap okuma tüyolarından yazarların okumalarına kadar geniş bir anlatım sunuluyor, ülkelerin okumak adına yapılan projelerinden ve yazarın önerilerine yer veriliyor ve bolca verilerden bahsediliyor. İşin acı yanı da burası oluyor. Yazarımızdan bu esere beş yıl emek verdiğini duymuştum. Gerçekten de kolay yazılacak bir eser değil, kurgu değil ve her bilgiyi araştırmak gerek. Altını çok fazla çizdiğim bir kitap oldu, uzun zamandır bu kadar çizdiğim bir eser hatırlamıyorum. Kitapta o kadar çok güzel alıntılar vardı ki... Hepsini paylaşamadım bile. O çizdiğim, paylaşamadığım alıntılar da bana özel olsun. :) Bu tarz kitaplar okurlara motive ettiği düşüncesindeyim, en azından yalnız olmadığını düşünür okur. Kendimde bu duyguyu en çok yazmak için hissediyorum ve bu yüzden yazarlıkla ilgili eser okuyorum ama görüyorum ki... Okur olarak da bu tarz kitaplara ihtiyacım varmış. Bu kitap vesilesiyle kendimle ilgili yeni bir şey fark ettim. :) İyi Okuyucu Olmanın Şifreleri Osman Aytekin
2026 Okuma Raporları
İyi Okuyucu Olmanın ŞifreleriOsman Aytekin · Alaska Yayınları · 20241 okunma