Alçak Gönüllü Olmak
Kendini beğenmişler, eleştirmeye meraklılar genellikle risk almaktan korkan, özgüvenleri az kimselerdir. Eğer yeni bir şey öğrenirseniz, öğrendiklerinizi iyice anlayabilmek için hata yapmanız gerekir. Buraya kadar yazılanları dikkatle okuduysanız, kendini beğenme gibi bir sorununuz yok demektir. Kibirli kimseler pek okumazlar, kasete para da harcamazlar. Neden yapsınlar ki? Onlar evrenin merkezidir. 'Entelektüel' pek çok kimse kendi düşünceleriyle çelişen yeni fikirlere ateş püskürür ya da savunmaya geçer. Bu durumda kibir ile birleşen sözde 'entelektüel' kimlikleri 'cehalet' göstergesidir. Hepimiz yüksek eğitimli ya da akıllı olduklarına inanan kişiler tanımışızdır, gelgelelim hesap bilançoları içler acısıdır. Gerçekten entelektüel olan bir kimse yeni fikirlere kucak açar, çünkü yeni fikirler bir arada duran öteki fikirlere eklenebilir. Dinlemek konuşmaktan daha önemlidir. Öyle olmasaydı, Tanrı bize iki kulak ve bir tek ağız vermezdi. Yeni fikirlerle olasılıkları dinleyip özümsemek yerine ağızlarıyla düşünen pek çok kişi görürüz. Sorular sormak yerine tartışmayı yeğlerler. Zengin Baba Yoksul Baba Robert T. Kiyosaki
Finans